Známe specifikace Galaxy Note III, ještě před představením

Na internetu se objevily specifikace chystaného zařízení Samsung Galaxy Note III, nestojí za ním nikdo jiný, než web Sammobile.com. Dále zůstává neznámý pouze design zařízení, který by se měl odklonit od stávajícího designu Samsungu Galaxy S4 a vůbec letos doposud představených Samsungů s Androidem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prototypové snímky Galaxy Note III odkazují designem na starší Galaxy S II, v reálu ale může být vše úplně jinak. Ve skutečnosti je to asi jediná věc, která zatím není známa

Jihokorejský výrobce představí dvě varianty, které jsou známy pod označením SM-N900 a SM-N9005. V praxi se bude jednat o podobnost s variantami Galaxy S4, kdy první zmiňované verzi chybí podpora LTE, zatímco u druhé položku LTE ve specifikacích již najdeme. Co se týče displeje, je jasné, že se bude jednat o 5,68" Super AMOLED displej s Full HD rozlišením, oproti modelu Note II sice naroste úhlopříčka, fyzické rozměry zařízení by ale měly zůstat stejné, jako u loňského modelu. Procesorová sada je zatím známá jen u 3G verze, bude disponovat 1,8GHz osmijádrem Octa-core Exynos 5420, u LTE verze předpokládáme, že se objeví dříve diskutovaný Snapdragon 800 se čtyřjádrem Krait 400.

Grafický adaptér je znám opět jen u 3G verze, jedná se o ARM Mali-T628 MP6, naopak u LTE verze víme, že bude disponovat 3GB LPDDR3 pamětí RAM. Úložný prostor je u obou verzí ztotožnění na trojici variant (16/32/64 GB), na většině trhů můžeme počítat s 32GB verzemi, 64GB verze budou k dispozici jen na vybraných trzích. Samozřejmě nebude chybět ani slot na microSD karty (až 64 GB). Na zadní straně najdeme 13Mpix fotoaparát s optickou stabilizací obrazu, pod krytem pak 3200mAh baterii. V základu bude přítomen Android 4.3 Jelly Bean s grafickou nadstavbou TouchWiz.

Samsung Galaxy Note III bude představen 4. září v 19:00 v Berlíně u příležitosti akce Samsung Unpacked 2013 Part 2.

Diskuze (39) Další článek: Žlutá simka: virtuál s tarify na přání

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Note, Galax Note, Představení, Chystané zařízení, GAL, Galaxy note, Note II, Pře, Jediná věc,