Zmenšená Xperia XZ1 Compact přijde v několika barvách, nejspíš bude plastová

Sony se drží tradice „alespoň jeden Compact ročně“ a na nadcházejícím veletrhu IFA v Berlíně se chystá uvést model Xperia XZ1 Compact. Podle očekávání půjde o zmenšeninu vlajkového modelu Xperia XZ1, což je rozdíl proti loňsku, kdy Xperia X Compact byla odvozena pouze od modelu vyšší střední třídy. I ten má mít mimochodem letos svého nástupce.

Podle autenticky vyhlížejících tiskových snímků zveřejněných portálem Winfuture.de zůstane zachován známý design Loop Surface. Zařízení podle obrázků nemá tak přísně seříznutou vrchní a spodní hranu, což možná svědčí o použití plastových materiálů. Věřme, že kvalita konstrukce nebude slabou stránkou tohoto modelu.

Výbava má být totiž (až na rozlišení displeje) špičková – Snapdragon 835, 4 + 64 GB paměti a snad i 19Mpx fotoaparát Motion Eye s natáčením ultra zpomaleného videa. Díky pouze HD rozlišení 4,7palcového displeje by Xperia XZ1 Compact mohla být jedním z nejvýkonnějších smartphonů na světě. Vyrábět se bude v černé, modré, stříbrné a růžové barvě. K premiéře dojde 31. srpna v Berlíně, cena se má pohybovat okolo 14 tisíc korun.

Loňská Xperia X Compact byla zmenšenou verzí modelu vyšší střední třídy:

Diskuze (6) Další článek: Vodafone navýšil datové balíčky k předplacenkám. Další data jako dárek čekají v aplikaci

Témata článku: Sony, , , , , , , Sony Xperia XZ1 Compact, Plastový materiál, Známý design, Model, Rozlišení, AMP, Zveřejněný portál, Plast, Zmenšená Xperia, PLA, Motion, Loňská Xperia, Tradice, Berlín, Plastová, Zmenšená verze, Barva, Vlajkový model