Zahoďte Android do koše v našich obchodech, nabádá Apple

Americká média v souvislosti s novinkami představenými na Apple WWDC píší, že „Android je nový Windows“ (myšleno v desktopové analogii) – tedy platforma, kterou nemůže žádný vývojář ignorovat, i když by ji třeba neměl zrovna v lásce. Apple iTunes sice na Android nikdy nezamířil, jeho nástupce Apple Music to ale v plánu má.

Klepněte pro větší obrázek
Aplikace pro Android vás převede do světa Applu. Poté můžete telefon s Androidem zdarma vyhodit v Apple Storu, nabádá společnost z amerického Cupertina.

Samozřejmě to ale neznamená, že by snad Apple ustoupil z tvrdého konkurenčního boje. Právě naopak. Pro Android totiž vyvine ještě jednu aplikaci Move to iOS, která se postará o to, aby mohl majitel telefonu s Androidem co nejsnáze přejít do jablečného mobilního světa. Aplikace se pokusí převést adresář, fotografie, sbírky muziky, historii prohlížeče a záložky, poštovní účty a po přechodu v App Storu vyhledá mobilní programy, které jste používali na starém telefonu a jsou k dispozici i pro iOS.

Na závěr vás pak migrační program pobídne, že svůj telefon s Androidem můžete vyhodit do koše v kterémkoliv Apple Storu.

Diskuze (63) Další článek: Samsung Galaxy Tab E 9.6: kompletní informace a fotogalerie

Témata článku: Apple, , , , #Android, Apple WWDC, Koš, Obchod, APP, Apple iTunes, #Apple, Nový Windows,