Zabezpečený Android Samsung KNOX hlásí dva miliony uživatelů

Samsung od loňského roku vsází na zabezpečený režim KNOX, který je tak pro firemní sféru jediným integrovaným a zabezpečeným režimem postaveným na Androidu. Již v minulosti byl KNOX schválen pro používání ve vládních složkách v USA, kde Androidy z velké části nahrazují stávající BlackBerry. Stejné stanovisko se před nedávnem objevilo i ve Velké Británii, kde jsou Samsungy s KNOXem schváleny pro používání zaměstnanci státní správy z oddělení veřejného sektoru.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung KNOX slouží k oddělení soukromé a firemní části zařízení a k zabezpečení citlivých dat

Řešení KNOX je již od modelu Galaxy S4 předinstalováno, do některých starších modelů se dostalo formou aktualizace na novější verzi Androidu. KNOX disponuje i zabezpečeným bootloaderem, který znesnadňuje nahrávání custom ROM, resp. je detekuje a signalizuje porušení záruky trvalou pojistkou, jejíž hodnota se objevuje v Download módu. Samsung loni vsadil na řešení KNOX Personal, v zabezpečeném režimu bylo přístupných několik aplikací včetně aplikačního obchodu. Se vstupem Galaxy S5 na trh se však zaměřuje ryze na placený Business KNOX, který navíc umožňuje integraci se stávajícími řešeními u různých společností přesně na míru. Zabezpečený bootloader u Galaxy S5 ale stále zůstává.

Šéf vývoje KNOXu, Rhee In-jong prozradil, že KNOX aktivně využívá 1,8 milionu uživatelů, což není žádné převratné číslo, vezmeme-li v potaz že bylo prodáno již 87 milionů zařízení s KNOXem. Za toto číslo se postavilo hned 24 modelů jihokorejského výrobce. Rhee však v brzké době očekává nárust zájmu z oblasti malých a střední firem, KNOX má dále zaujmout stěžejní pozici v oblasti zabezpečení komunikace a dat u různých vládních úředníků. Samsung chce přesto posílit svoji pozici na trhu. KNOX chce distribuovat i do zařízení nižších tříd spolu se senzorem otisků prstů, KNOX ve verzi 2.0, který je dostupný zatím jen pro Galaxy S5, již zvládá zabezpečovat telefon otiskem prstu, což v dřívější verzi možné nebylo.

Nakonec nemusí zůstat jen u otisku prstu, Rhee totiž dodává: „Hledáme různé způsoby biometrických mechanismů a jednou z věcí, na kterou se zaměřuje každý, je skener očí.‟

Zdroj: theinquirer

 

Váš názor Další článek: Samsung pánem nositelností, prodal půl milionu chytrých hodinek

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsun, Sam, Samsung Knox, Custom ROM, #Android, Mil, Knox,