Xiaomi vstupuje oficiálně do Evropy. Zatím jen s příslušenstvím

Xiaomi učinilo první krok ke své globální expanzi. Čínská společnost vstoupila oficiálně na největší západoevropské trhy a také do Spojených států, uvedl deník The Guardian. Zákazníkům ve Velké Británii, Německu, Francii a USA nabídne prostřednictvím online obchodů zatím pouze sluchátka a příslušenství k mobilním telefonům, aby tak otestovala zájem náročnějších zákazníků.

Klepněte pro větší obrázek
Globální obchod Xiaomi byl ve čtyřech zemích spuštěn v úterý 19. května

Důvodem, proč zatím Xiaomi nenabídne smartphony oficiální cestou také v Evropě a Spojených státech, může být obava z patentových sporů. Firma se tak nejspíš poučila minulý rok v Indii, kdy po spuštění prodeje smartphonů podal na Xiaomi kvůli porušení patentů žalobu švédský technologický gigant Ericsson. Ten se mimochodem aktuálně soudí také s Applem (více zde).

Klepněte pro větší obrázek
Ceny v globálním online storu odpovídají po přepočtu čínským cenám

Jak uvedl viceprezident Xiaomi Hugo Barra, prodej smartphonů není v nově spuštěných e-shopech na pořadu dne. Firma naopak plánuje vstup do Brazílie, kde by své smartphony nabídnout mohla. Evropští zákazníci se ke smartphonům Xiaomi mohou dostat zatím prostřednictvím neoficiální distribuce. Na českém trhu jsou to například společnosti Stark Distribution nebo Lion Mobile. Přímo nakoupit lze v e-shopech XiaomiForSale.com, XiaomiMobile.cz nebo Beryko.cz.

Diskuze (8) Další článek: Microsoft uvolnil Office pro Android. Zatím je zdarma

Témata článku: Xiaomi, , , , Online obchod, Spuštění prodeje, Brazílie, Technologický gigant, Stark, #Xiaomi, VST, Lion Mobil, Patentový spor, Vstup,