Xiaomi Redmi 3 oficiálně odhaleno. Je kovové a elegantní

Xiaomi ukazuje, že ani design smartphonu střední třídy není nutné zanedbávat. Čínská firma oficiálně představila nový model Xiaomi Redmi 3. Smartphone se chlubí kovovým tělem a károvaným vzorem na zadním krytu, který působí velmi elegantním a stylovým dojmem. Navíc má ke svojí velikosti dané pětipalcovým displejem a tloušťce 8,5 mm baterii s nadprůměrnou kapacitou 4 100 mAh.

Klepněte pro větší obrázek

Výbava novinky víceméně potvrzuje dříve uniklé specifikace. Xiaomi Redmi 3 obsahuje pětipalcový HD IPS displej, osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 616, 2 GB RAM, 16 GB vnitřního úložiště s možností rozšíření a dvojici fotoaparátů s rozlišením 13 a 5 Mpx. Novinka běží na známé nadstavbě MIUI ve verzi 7, jež překrývá operační systém Android 5.1 Lollipop.

Klepněte pro větší obrázek

Smartphone se vyrábí jako dualSIM s podporou LTE sítí. Dostupnost v tuzemsku používaných pásem je ale zatím otazníkem. V dané třídě velmi slušně vybavený smartphone Xiaomi Redmi 3 se bude prodávat v šedé, stříbrné a zlaté barvě za 700 jüanů (cca 2 700 Kč bez daně). Tuzemská cenovka by se tak po importu z Číny měla pohodlně vejít do 3 500 Kč.

Diskuze (33) Další článek: Z Google Play zmizelo 13 aplikací. Byly infikovány malwarem

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , Xiaomi Redmi 3, Kovo, #Xiaomi, Red, Elegant,