WP Store se rozroste o služby Googlu. Ten totiž zpřístupnil své API

Není třeba pochybovat o tom, že systém Windows Phone od počátku vývoje ušel velmi dlouhou cestu. Jestli však mají uživatelé říct jeho slabinu, z velké většiny uvedou menší počet aplikací ve Windows Phone Storu. To se však začíná poměrně rychle měnit a jeden velký vývojář za druhý představují své klienty i pro tento hranatý systém. Jedním z posledních, kdo stále odolával, byl (logicky) Google. Ten totiž nemá zájem na tom, aby se konkurenční platformě dařilo. Nyní se však zdá, že peklo zmrzlo, protože Google před několika dny uvolnil oficiální API svých služeb i pro vývojářskou platformu .NET. Tedy jinými slovy zpřístupnil API pro Windows a Windows Phone.

Klepněte pro větší obrázek
Kompletní výčet přístupných API včetně odkaz na jejich stažení naleznete zde.

Dosud jedinou oficiální aplikací od Google v obchodě aplikací pro WP je vyhledávač, který neumožňuje nic jiného vyhledávat prostřednictvím tohoto giganta. Mimo tu se v obchodě objevilo i několik dalších aplikací se službami od Google. Jejich kvalita a stabilita však mnohdy nebyla na nejlepší úrovni. Teď by se však situace měla změnit. Ne, že by Google sám začal vyvíjet své aplikace pro WP, ale poskytnul vše, co je k vývoji takové aplikace třeba. Dá se proto očekávat, že v následujících měsících vývojáři uvedou mnoho aplikací, které budou provázány se službami Google (Kalendář, Google+, Mapy) a vše bude konečně fungovat bez problémů.

S podobnou aktivitou můžeme počítat i ze strany samotného Microsoftu. Právě on se již dříve snažil poskytnout uživatelům kvalitní aplikaci pro YouTube, avšak tehdy Google jeho snahu stopnul. Dnes již má ale vše potřebné, aby se podobná situace neopakovala. Uživatelé Windows Phone tak mají opět důvod k radosti. Další podobné důvody se pak dají očekávat v následujícím týdnu, kdy se koná vývojářská konference BUILD. Na ní totiž bude představena nová verze Windows Phone 8.1, jenž přináší velké množství novinek včetně notifikační centra.

Diskuze (13) Další článek: LG zpřístupní bezpečností gesto Knock Code i pro starší smartphony

Témata článku: , , , Google Kalendář, Velký vývojář, Store, Služba Google, API, Vývojářská konference, Kalendář Google, Tragikomedie, Sto, Kompletní výčet