Výroba ISOCELL fotomodulů pro Galaxy S5 se nedaří, hrozí zpoždění

Samsung na svém oficiálním blogu publikoval video, ve kterém vysvětluje výhody nových fotosnímačů ISOCELL, které se poprvé objeví u smartphonů Galaxy S5. Fotografie nafocené s novými snímači, namísto BSI senzorů, mají být méně zašuměné, a to i při focení v horších světelných podmínkách. Samsung v čipu izoloval jednotlivé pixely, aby nedocházelo k přeslechům, tedy k prosakování světla z blízkých pixelů, které má jinak za následek zašumění snímků a občasné přepalování barev. ISOCELL senzory navíc umí přijímat světlo z větších úhlů, snímky tak mají daleko prokreslenější barevné podání. Jsou navíc i menší, než stávající BSI senzory.

Podle posledních zpráv se ale objevily problémy při kompletaci optiky u fotomodulů pro Galaxy S5. Může za to komplikovaný systém čoček, zatímco 13Mpix modul u Galaxy S4 se skládal z pěti plastových součástí, 16Mpix modul u Galaxy S5 je složen ze šesti tenkých plastových součástí, které se musejí vměstnat do stejného, ne-li menšího prostoru. Tenké čočky jsou velmi náchylné na precizní zpracování a často se u nich objevují chyby, které znemožňují, aby čipy úspěšně prošly finální kontrolou. V současné době jsou dodávky na úrovni 20 - 30 procent dříve předpokládaných objemů, takže je poměrně vážně ohroženo zahájení prodejů Galaxy S5 startující od 11. dubna. Případně může na některých trzích dojít ke značnému zpoždění dodávek.

Klepněte pro větší obrázek 
Po požáru v továrně vyrábějící základní desky je dalším problémem složitá plastová optika ve fotografických modulech, díky které se může opozdit zahájení prodejů Galaxy S5

Pro Samsung je to již druhá rána v relativně krátké době, před týdnem zachvátil požár dodavatelskou továrnu, která vyráběla pro Galaxy S5 základní desky.

Zdroj: Gsmarena, etnews

Diskuze (12) Další článek: Chytré hodinky pro Google vyrobí LG. O úspěchu rozhodne design

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Isocell senzor, GAL, Samsung Galaxy s, Pro +, Nový fotosnímač, Výroba, Samsung ISOCELL, Galaxy s, ISO, Zpoždění, Foto, F +,