Vyměňte starý mobil za lístek na Kabáty do O2 Areny

Samsung je hlavním partnerem benefičního koncertu Kabát za mobil pro Kapku naděje, na němž vystoupí kabely Kabát, Wanastowi Vjecy, Mandrage a další. Samsung na koncertu předá šek v hodnotě 1 milionu korun na dobročinné účely nadačnímu fondu Kapka naděje. Získání lístku jsou podmíněna odevzdáním starého mobilního zařízení, funkčního i nefunkčního, o jejichž sběr a recyklaci se stará neziskové sdružení ASKEOL. „Díky koncertu Kabát za mobil máme možnost vybrat až 10 000 mobilních telefonů. Ušetříme tak až 3 000 litrů ropy, což by stačilo na objetí celé Země automobilem s běžnou spotřebou, či vodu, která by jednomu člověku vydržela na čištění zubů po dobu 16 let, “ říká Kristina Mikulová ze společnosti ASEKOL.

V České republice totiž lidé vlastní až 8,5 milionu nepoužívaných mobilů, kterých se však k recyklaci dostane jen sotva 1 %. Přitom každý takový přístroj lze recyklovat a znovu využít až 80 % všech jeho materiálů. Vracet je lidé mohou i jindy, díky projektu Věnuj mobil. Zde lze odevzdávat nefunkční přístroje i staré mobily, které ještě fungují. Takové ASEKOL předává dětem z dětských domovů a do pěstounských rodin, kde mohou ještě sloužit a přinášet radost.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung je hlavním partnerem koncertu Kabát za mobil, k získání lístku stačí ve sběrných místech odevzdat starý mobil. Dostupné lístky již pomalu docházejí.

Telefony je třeba zanést do obchodních center Samsungu, vybraných nemocnicí v Praze nebo přímo do O2 arény, kde za jejich odevzdání dostane lístek na koncert. Na řadě míst jsou již ale vstupenky rozebrány, v případě zájmu se informujte na Facebookových stránkách koncertu. Podle webové stránky koncertu jsou poslední sady lístků k dispozici v Samsung prodejnách v Brně a Liberci. Benefiční koncert se uskuteční 12. prosince v O2 aréně v Praze od 19:00 hod.

Diskuze (3) Další článek: Nokia Lumia 525: stará známá, o fous vylepšená

Témata článku: Samsung, , Mobil, Čištění zubů, Odevzdání, Asekol, Hlavní partner, MOBI, Starý, Nepoužívaný mobil, Kabát, Lístek, Starý mobil