Visa a Česká spořitelna chtějí testovat NFC platby mobilem i nositelnostmi

Visa s Českou spořitelnou na letošní rok plánují spuštění pilotních projektů bezkontaktních NFC plateb pomocí mobilních zařízení. Nemá přitom jít pouze o smartphony, ale také o tablety nebo nositelné příslušenství. Firmy to oznámily v tiskové zprávě.

Klepněte pro větší obrázek

Konkrétní termín komerčního spuštění služby zatím neznáme. Víme, že Visa Europe již nejméně půldruhého roku intenzivně pracuje na vývoji cloudových HCE plateb pomocí tokenizace. Tato technologie zabezpečí údaje o platební kartě pomocí speciálního kódu (tzv. tokenu), který je unikátní pro každé zařízení, konkrétního obchodníka a platbu.

Podobný systém plateb plánuje Visa také s Komerční bankou. Zde bychom se mohli spuštění služby dočkat zhruba v polovině letošního roku. Zároveň Visa pracuje i s dalšími partnery na rozvoji bezkontaktních NFC plateb. Do Evropy se postupně dostávají služby Samsung Pay, Android Pay a Apple Pay. Na uvedených platbách Samsungu, Googlu a Applu se chce podílet také karetní společnost MasterCard.

Diskuze (15) Další článek: Equa bank láká na výhodné tarify. Jeden za 99 Kč, neomezený za 479 Kč

Témata článku: , , , , , MOBI, Plát, Nos, Karetní společnost, Komerční spuštění, Visa Europe, Rope, Podobný systém, PLA, Test, Spořitelna, VIS, Mobil, Pilotní projekt