Víme, ve kterých zemích se bude prodávat Samsung Z3 s Tizenem

Po dlouhodobých spekulacích Samsung v říjnu konečně přestavil smartphone Z3 s Tizenem, který byl nástupcem low-end modelu Z1. Tím rozhodně nemáme na mysli, že by byl Z3 telefonem vyšší třídy; zařadit jej můžeme spíše do nižší střední třídy, zajímavější spíše byla jeho udávaná dostupnost, v rámci které se počítalo i s Evropou. A podle zdroje se Samsung Z3 skutečně dostane do vybraných 11 evropských zemí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Z3 s operačním systémem Tizen ve třech barevných variantách

Do Evropy se dostane 4G varianta Z3 s produktovým označením SM-Z300F, v současné době se v Asii prodává pouze 3G varianta s označením SM-Z300H. A teď to nejdůležitější, telefon se bude podle interních informací prodávat v těchto zemích: Velká Británie, France, Německo, Irsko, Itálie, Polsko, Rusko, Ukrajina, Litva, Lotyšsko a Kazachstán. Našince, kteří mají zájem vyzkoušet si Tizen v praxi, potěší blízká dostupnost v Polsku, odkud půjde telefon dovézt.

Jedná se tedy o mix významných a těch méně významnějších trhů, zřejmě jako vzor pro možné budoucí rozšiřování dostupnosti „zettrojky“. Tedy samozřejmě, pokud model vzbudí dostatečný zájem o novou platformu Tizen. Na té v současné době běží zatím pouze chytré hodinky řady Gear.

Na zmiňovaných trzích by prodeje Samsungu Z3 měly být zahájeny ještě v předvánočním období.

Via TizenExperts

Diskuze (4) Další článek: Testujeme nováčky Coolpad Porto a Modena [video]

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Z1, Samsung Z3, Kazachstán, Lotyšsko, Ukrajina, Tizenem, Litva, Předvánoční období, Sam, Pro +, Kter, Samsun, Irsko