V letadlech Boeing budou zábavní infosystémy od Samsungu

Elektronický gigant Samsung a největší výrobce dopravních letadel Boeing podepsali dohodu o vzájemné spolupráci, v rámci které se soustředí na výzkum a vývoj zábavních infosystémů na palubách letadel. Firmy se chtějí podle tiskové zprávy zaměřit i na oboustranné zvyšování produktivity ve výrobě.

Boeing a Samsung se zaměří na vývoj pokročilých zobrazovacích zařízení a bezdrátových síťových technologií, které nabídnou cestujícím větší možnosti zábavy při letu a které také usnadní komunikaci se zemí. Snahou Boeingu je minimalizovat hmotnost letounu a spotřebu paliva. Samsung chce leteckému průmyslu nabídnout odborné znalosti v oblasti multimediálních a informačních technologií, soustředit se bude na poskytnutí internetového připojení na palubách letadel.

Klepněte pro větší obrázek
BC Cho (Senior Vice President Samsung Electronics) a Paul Pasquier (Vice President Boeing Global Technology)

Obě společnosti kromě toho budou spolupracovat na projektech týkajících se zvýšení produktivity a podpory podnikové mobility, které by využívaly řešení v oblasti přenosných mobilních zařízení a dalších IT produktů. Za Boeing bude na spolupráci dohlížet vyspělá centrální výzkumná a technologická divize Boeing Research & Technology. Tato organizace se zaměří na vývoj budoucích leteckých řešení a zlepšení doby cyklu, nákladů, kvality a výkonu současných leteckých systémů.

Diskuze (12) Další článek: Panasonic v Evropě do půl roku znovu skončí s mobily

Témata článku: Samsung, , Let, Boeing, Sam, Info, I/O, Samsun, Research & AMP