Unikl Android 4.2 pro Samsung Galaxy S III: o krok blíž k S4

Loňská vlajková loď Samsung Galaxy S III se podle očekávání dočká upgradu na novější verzi Androidu 4.2 Jelly Bean. Stane se tak pravděpodobně brzy, protože již nyní na veřejnost uniká testovací ROM Samsungu s označením I9300XXUFME3. Obsahuje Android 4.2.2 (sestavení JDQ39) s vylepšenou nadstavbou TouchWiz, která Samsung Galaxy S III obohatí o některé funkce známé z novinky Galaxy S4.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Některé novinky v prostředí: notifikační roleta, grafika galerie, přeskládaná nabídka nastavení, nová zamykací obrazovka s widgety

Konkrétně jde například o novou zamykací obrazovku s widgety, možností měnit velikost hodin a napsat na obrazovku vlastní pozdrav. Z S4 pocházejí i nově implementované módy pro práci s displejem (Adapt Display a Professional Photo). Součástí prostředí je vylepšené hlasové ovládání S-Voice, upravená notifikační roleta s širšími možnostmi nastavení a přepracovaná nabídka Nastavení, která je nyní rozdělena přehledněji na několik karet.

Nový testovací firmware pro Galaxy S III je sice na internetu dostupný, nejedná se však o oficiální distribuci výrobcem. Proto doporučujeme vyčkat na finální aktualizaci přímo od Samsungu.

Prozatím není jisté, zda Samsung Galaxy S III převezme od novějšího sourozence S4 i některé funkce fotoaparátu, třeba Dual Camera nebo režim Zvuk a foto, které by po stránce hardwaru dokázal. Naproti tomu spoustu funkcí a gest z S4 předchůdce nikdy mít nebude, protože neobsahuje potřebná čidla. Podle informací webu SammyHub.com by měla distribuce aktualizací na Android 4.2.2 začít v průběhu měsíce června.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (23) Další článek: Jolla: finská prvotina se chce odlišit

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Sam, I/O, Pro +, Nový test, #Android, Přepracovaná nabídka, Notifikační roleta, Samsun, Galaxy s, Krok, GAL,