Tizen byl portován na Raspberry Pi 2, aby získal větší využitelnost

Mobilní operační systém nemůže existovat bez uživatelů a ti zase nemohou využívat systém, který skoro nikde není k dispozici. Jistě, Samsung používá upravenou platformu Tizen ve svých chytrých hodinkách, ale co se týče smartphonů, je, mimo modelů Z1 a Z3, na trhu zatím pusto, prázdno.

Klepněte pro větší obrázek
Raspberry Pi Model B

Pomoci tomu má portace poslední verze Tizen 3.0 pro populární jednodeskový počítač Raspberry Pi 2, které se po celém světě prodaly miliony. Samotnou portaci inicioval Samsung, aby podpořil nadšence ve zkoušení a tvorbě obsahu pro operační systém Tizen. Jihokorejci doufají, že koncoví uživatelé Raspberry Pi v kombinaci s Tizenem do budoucna vytvoří celou řadu druhů IoT zařízení (Internet of Things).

Samotná image portovaného Tizenu vznikla skrz projekt Yocto, ukázkové demo pak bylo prezentováno na lednové konferenci FOSDEM (Free and Open Source Developer's European Meeting).

Pokud máte doma Raspberry Pi 2 a chtěli byste si vyzkoušet Tizen v praxi, odkážeme vás na oficiální stránky projektu, případně na Wiki Tizenu.

Diskuze (2) Další článek: Díky aplikacím už parkování v cizím městě není peklo

Témata článku: Samsung, , Samsung Z1, Samsung Z3, Port, Poslední verze, Raspberry, Raspberry Pi, Ukázkové demo, Iot zařízení, SmartThings, Community, Pór