Tajné: první snímky prototypu hodinek Samsungu

Na internetu se objevily první snímky chystaných hodinek Samsungu, které nevypadají zrovna lákavě. Snímky pocházejí z reklamy na hodinky, které byla prezentovaná redaktorům webu VentureBeat. Displejová strana hodinek působí masivně, jako by byl na hodinky nalepený miniaturní mobil bez dalších designových inovací. Podle serveru Gigaom.com se jedná pouze o snímky prototypu, což by znamenalo, že se Samsungu finální vzhled hodinek doposud podařilo utajit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek 
První snímky chystaných hodinek Galaxy Gear

Hodinky Samsung Gear budou zaměřeny na zdravotní a fitness funkce, budou mít zabudovaný monitor srdečního tepu a budou umět monitorovat váš denní příjem kalorií a energetického výdeje. V rámci systému je podpora rychlého sdílení přes Facebook a Twitter, nechybí komunikátor S Voice pro hlasové ovládání. V řemínku hodinek bude umístěn 4Mpix fotoaparát, který si má poradit i s nahráváním 720p videí, a reproduktor. Hodinky budou moci přistupovat na internet (přes vlastní Wi-Fi nebo přes smartphone), prohlížet galerii, otevírat e-maily a protokoly volání. S Galaxy Gear půjde také volat u ucha, hodinky mohou přes připojený smartphone sestavit hovor.

Hodinky budou dovávány s 6 nebo 8 GB operační pamětí, v základu bude přítomen dvoujádrový procesor o taktu 1,5 GHz a 1GB operační paměť. Se smartphone půjde hodinky propojit přes aplikaci Samsung Gear Manager.

Klepněte pro větší obrázek
Náčrtek hodinek na ruce a základních hardwarových prvků

Oficiální představení hodinek se odehraje již tuto středu na akci Samsung Unpacked v Berlíně. Budeme zvědavi, zdali budou hodinky vypadat přesně tak, jako na uniklých fotografiích, nebo Samsung u finálního produktu zvolí jiný design.

Diskuze (27) Další článek: Dnes se začíná prodávat Nexus 7 II. Víme, za kolik

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Pro +, Náčrtek, Hod, Samsun, Sam, Redaktor webu, Rychlé sdílení,