Specifikace chystaných Samsungů Galaxy Grand On a Mega On

V týdnu jsme vás informovali o připravované řadě Galaxy O, jak to tak ale vypadá, Samsung se zřejmě na poslední chvíli rozhodl změnit označení, takže se budeme bavit o modelové řadě Galaxy On. Ta má být hned ve svých začátcích zastoupena dvěma modely, přičemž hardwarově se má řada podobat modelové řadě Galaxy J. Ta je ovšem poněkud nevyzpytatelná, původně měla nabízet jen to nejzákladnější, avšak Galaxy J5 má poměrně slušný hardware podržený Super AMOLED displejem. Je tedy možné, že i řada Galaxy On v budoucnu nabídne nějaké překvapení. A na první pohled je zřejmé, že se modely Galaxy On nebudou točit okolo Oculusu, virtuální reality a toho nejlepšího hardwaru...

Základním modelem bude Galaxy Grand On (SM-G550), který bude osazen 5" HD displejem a poběží na Exynosu 3475 o taktu 1,3 GHz, RAM bude mít kapacitu 1 GB. Hlavní fotoaparátu bude osmimegapixelový, kamerka pro selfie bude mít rozlišení 5 Mpix. Interní 8GB paměť půjde rozšířit microSD kartami, o napájení se postará 2 600mAh baterie. Rozměry telefonu budou 142 × 72 × 8,5 mm, hmotnost je stanovena přesně na 140 gramů. Telefon se do prodeje dostane s Androidem 5.1 a grafickou nadstavbou TouchWiz.

Klepněte pro větší obrázek
Specifikace Galaxy Mega On (SM-G600) potvrdil benchmark Antutu. Uváděná 1GB RAM by ve finálních modelech měla být 1,5GB

O něco vybavenější bude Galaxy Mega On (SM-G600). V prvé řadě bude osazen větším 5,5" displejem s rozlišením 1 280 × 720 pix, rozměry samotného telefonu budou činit 152 × 78 × 8,2 mm a bude vážit 142 gramů. O výkon se postará čtyřjádrový Snapdragon 410 o taktu 1,2 GHz a nebude chybět 1,5GB RAM. Hlavní fotoaparát povýší na 13Mpix, kamerka nad displejem bude stále pětimegapixelová. Baterie bude mít kapacitu 3 000 mAh, interní paměť bude 8GB s možností rozšíření microSD kartami. I Mega On se dostane do prodeje s Androidem 5.1 a grafickou nadstavbou TouchWiz.

Obě připravované novinky vypadají jako variace modelů Galaxy J5 a Galaxy J7, oproti nim však budou osazeny jen TFT LCD panely a očekávat můžeme i drobnou úpravu vzhledu. Datum oficiálního představení Galaxy Mega On a Galaxy Grand On zatím není známo.

Diskuze (6) Další článek: T-Mobile představil nové datové balíčky pro Twist

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Grand, Samsung Galaxy J5, Samsung Galaxy J5 (2016), Samsung Galaxy J7, Samsung Galaxy J7 (2016), Mega, TFT LCD panel, Samsun, Grand, Śamsungu Galaxy, Mega +, GAL, Super AMOLED, Sam, Galaxy on, Slušný hardware, Galaxy j a Galaxy,