Sony Xperia X má českou cenovku. Do prodeje půjde za dva týdny

Sony chystá do prodeje na českém trhu první model z obnovené řady Xperia X. Nejdříve přijde na řadu základní stejnojmenný model, který sice přišel o odolnost proti vodě a prachu, ale zato se může pochlubit vylepšeným fotoaparátem s prediktivním autofokusem. Sony Xperia X půjde do prodeje v pondělí 23. května za 15 990 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Strategie Sony v uvádění řady Xperia X je od začátku poněkud záhadná. Firma vyloženě nepotvrdila, že řada nově zastupuje nejvyšší modely japonské značky. Série Xperia Z ale končí. Navíc nejvyšší model Xperia X Performance s vyšším výkonem a odolnějším tělem nebude určena pro všechny evropské trhy. Dostat se nemá paradoxně na ty nejsilnější – do Velké Británie a Německa.

Dostupnost Xperie X Performance u nás zatím nemáme potvrzenou. Pokud se tak ale stane, přijde novinka nejdříve na začátku července s cenovkou 18 990 Kč, čímž přímo vyzve konkurenční vlajkové modely LG G5 a Samsung Galaxy S7. S odlehčenou Xperií XA s tenkými bočními rámečky se u nás ale počítá. Novinka, která by mohla udělat průvan ve střední třídě, přijde v druhé polovině června za 7 990 Kč.

Diskuze (10) Další článek: K tabletům řady Samsung Galaxy Tab S2 sluchátka Level-In zdarma

Témata článku: Sony, , , , LG G5, LG G5 SE, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Sony Xperia X, Sony Xperia Z, Sony Xperia, Vylepšený fotoaparát, Prodej, Česko, Prediktivní autofokus, Pro +, Son