Sony PlayLink: nová sada her pro PS4, u kterých je samotný telefon ovladačem

Sony na konferenci E3 2017, která se právě koná v americkém Los Angeles, představilo řešení PlayLink, které je určeno pro majitele herní konzole PlayStation 4 (PS4). Pokud si do telefonu nebo tabletu nainstalujete stejnojmennou aplikaci, bude sloužit jako vzdálený konzolový ovladač pro swipe gesta, pinch-zoom, naklonění telefonu do stran, nahrávání zvuků, a pro další herní akce.

Přes aplikaci půjde na PS4 hrát pouze hry, které byly zařazeny do kategorie „PlayLink“. Jedná se o tituly Hidden Agenda, That's You!, Frantics, Singstar Celebration a Knowledge is Power. Jedná se o společenské hry, které využijete, když budete mít u sebe doma spoustu přátel, kteří mohou hrát na svých telefonech (asymetrický multiplayer). Výstupy hry pak vidí všichni hráči na vaší domácí televizi.

Zmiňované hry tak trochu připomínají některé společenské hry pro konzoli Nintendo Wii U. V případě Sony je však zatím dostupných pouze pět interaktivních her, další by se měly objevit ještě v průběhu letošního roku. Sony PlayLink bude spuštěn 4. července, členům PlayStation.Plus bude k dispozici zdarma.

Zdroj Sony

Diskuze (1) Další článek: BlackBerry KeyOne jde do prodeje. Potěší nejen příznivce klávesových zkratek

Témata článku: Sony, , , , , , , , Ovladač, Interaktivní hra, Telefon, Herní akce, Playstation, Zmiňovaná hra, Nov, Stejnojmenná aplikace, PLA, Kter, Los Angeles, Sam, Play, Letošní rok, Son, Agenda, Herní konzole,