SecuTABLET: za novým tabletem pro BlackBerry stojí Samsung

Německá společnost Secusmart, jejíž akvizici dokončilo BlackBerry teprve koncem loňského roku, představila na veletrhu CeBit v Hannoveru nový tablet s označením SecuTABLET. Na tabletu se podílelo mimo BlackBerry i IBM a hlavně Samsung, nový tablet je totiž po vizuální stránce kopií loňského tabletu Galaxy Tab S 10.5. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
SecuTABLET je prakticky vylepšený Galaxy Tab S 10.5 s důrazem na bezpečnost pro firemní použití

Nový tablet cílí zejména na lukrativní firemní mobilní trh, kde je třeba výrazné bezpečnostní opatření k ochraně mobilních dat. IBM v tabletu poskytuje nejníže postavenou vrstvu zabezpečení, nad ní jsou postaveny návazné bezpečnostní funkce od Secusmartu. K tabletu zatím nejsou známy žádné bližší podrobnosti, pouze to, že poběží na Androidu, a že i přes vysoký stupeň zabezpečení bude možné doinstalovat  další aplikace třetích stran z Google Play, např. Twitter, YouTube, Facebook, WhatsApp a další. Tyto aplikace ale zřejmě budou muset projít jakýmsi „filtrem“, což zmiňuje i BlackBerry ve své tiskové zprávě. Koncová cena a dostupnost tohoto „nového“ tabletu zatím není známa.

Zdroj: BlackBerry

Diskuze (15) Další článek: Xiaomi Mi Note dostupný v evropském e-shopu za 12 tisíc korun

Témata článku: Blackberry, Samsung, , , Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 10.5 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 16GB LTE, Pro +, Sec, Black, Tab, Vysoký stupeň, Německá společnost, Sto, Samsun, Bezpečnostní funkce, Facebook WhatsApp, Bezpečnostní opatření, Nov, Hannover, Nový tablet, Sam,