Samsungy Galaxy Note 4 a Note Edge budou podporovat MirrorLink

Samsung Galaxy Note 4 s jeho sourozencem Galaxy Note Edge budou podporovat standard MirrorLink, které je využíván pro komunikaci s palubními systémy nových vozidel. Podporu před několika dny oznámil Samsung a Car Connectivity Consorcium (CCC), dva modely Samsung tak v podpoře MirrorLinku doplní již dříve kompatibilní HTC One (M8). Samsung s MirrorLinkem počítal již u Galaxy S5, ovšem funkční po softwarové stránce bude až s chystaným updatem na Android L.

Klepněte pro větší obrázek
Samsungy Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge přijdou na trh s podporu standardu MirrorLink

MirrorLink je jedním ze tří používaných standardů, Samsung si jej ústy víceprezidenta Samsungu, Chan-woo Parka, vybral proto, že se jedná o mainstreamové řešení. Jeho alternativou je poměrně nový Android Auto a Apple CarPlay, které slouží při spojení s Android, resp. iOS zařízeními. MirrorLink je v současně používán u výrobců Honda, PSA Peugeot-Cotroën, Toyota, Volkswagen a dalších.

Zdroj: phonearena

Diskuze (1) Další článek: Šest lidí se vzdalo svého nejstaršího dítěte pro Wi-Fi zdarma

Témata článku: HTC, Samsung, , , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy S5, Note, Toyota, Sam, Apple CarPlay, GAL, Note Edge, Chystaný update, Mir, MirrorLink, CCC,