Samsungu unikly informace o chystaném Galaxy Grand Neo

Samsung bude v letošním roce cílit zejména na tablety a odlehčené verze stávajících modelů, kterým dodá přízvisko Lite. Server GSMarena publikoval informace o zatím nepředstaveném modelu Galaxy Grand Neo, což je prodejní název dříve zmiňovaného Galaxy Grand Lite. Novinka je prezentována jako „big screen popularizer“, má pětipalcový TFT displej, ovšem pouze s WVGA rozlišením (800 × 480 pix). Nad displejem je umístěna VGA kamerka pro videohovory, na zádech se pak nachází 5Mpix snímač s automatickým ostřením a přisvětlovací LED dioda. Samotné rozměry smartphonu činí 144 × 77 × 10 mm, hmotnost je v tuto chvíli neznámá. Vzhledově novinka navazuje na loňskou designovou linii smartphonů řady Galaxy, prodávat se bude v bílé a černé, ke kterým po čase přibude oranžová a limetkově zelená.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung brzy rozšíří své řady o smartphone střední třídy, Galaxy Grand Neo

O výpočetní výkon se stará čtyřjádrový procesor BCM23550 o taktu 1,2GHz (A7), operační paměť má kapacitu 1 GB. Interní 8GB paměť je rozšiřitelná microSD kartami (max 64 GB). K navigaci poslouží podpora GPS a GLONASS. K internetu se lze připojit přes HSPA+ nebo Wi-Fi 802.11 b/g/n s DLNA, lokálně lze sdílet data přes Wi-Fi Direct či Bluetooth 4.0. MicroUSB konektor ve specifikaci USB 2.0 poslouží k datovým přenosům nebo k nabíjení. Výdrž bude záviset na vyměnitelné 2100mAh baterii.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zdrojem úniku informací se pravděpodobně stala příručka pro prodejce, která nastiňuje klíčové vlastnosti smartphonu

V základu je připraven starší Android 4.2 Jelly Bean s grafickou nadstavbou TouchWiz, které je obohacena o podporu gest a o další drobná vylepšení. Mezi jinými bude přítomen Multidisplej, tedy současné zobrazení dvojice aplikací najednou. V základu bude přítomen Google Play, nápoj na aplikační portál SamsungApps a nechybí ani multimediální obchod Samsung Hub. ChatOn poslouží jako textový komunikátor, potěšitelná je i podpora dvou SIM karet. Mimo hudebního přehrávače je k dispozici i FM rádio.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Porovnání s některými konkurenčními modely a samotná specifikace zatím nepředstaveného smarpthonu

Podle dostupných informací se začne Galaxy Grand Neo prodávat v Evropě začátkem února za 299 EUR, což je po přepočtu v aktuálním kurzu 8 200 Kč. Cena se zdá ale trochu nadsazená, na našem trhu jde za levnější peníz s téměř stejnou výbavou již nyní sehnat např. dvousimkové Lenovo P780, které nabídne kvalitnější IPS displej s HD rozlišením a hlavně dvojnásobnou kapacitu baterie. V přímém srovnání bude tedy novinka značně znevýhodněna, pokud se její cena před vstupem na trh ještě nesníží.

Zdroj: Gsmarena

Diskuze (12) Další článek: ZTE začíná prodávat model Nubia Z5 mini. Víme, za kolik

Témata článku: Samsung, , , , , , Lenovo P780, Samsung Galaxy Grand, Samsung Galaxy Grand Neo, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S 2, Samsung Galaxy S Duos, Lite a Galaxy, Neo, Sam, GAL, I/O, Grand, Neo +, Samsun, Informace o, Zmiňované galaxy, Info, Informace,