Samsung zahájil aktualizace na Android Nougat. Nejdříve se dočkají beta testeři

Samsung dnešním dnem spustil aktualizace na finální verzi Androidu Nougat pro modely Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Jihokorejci udělali vstřícný krok směrem k uživatelům beta verze Nougatu, která byla ukončena k 31. prosinci 2016, a nabídli právě těmto uživatelům přednostní možnost aktualizace na finální verzi Androidu 7.0.

A právě tyto aktualizace se od dnešního rána postupně dostávající k dřívějším uživatelům Beta Programu. Ten byl však omezen pouze na některé země, ovšem dalo se do něj dostat i neoficiální cestou, což byl případ i řady českých uživatelů. Stačilo jen do telefonu v domácích podmínkách naflashovat např. britskou verzi firmwaru a požádat o přístup skrz aplikaci Galaxy Beta do Beta Programu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aktualizace na Android 7.0 se nejprve objevuje u dřívějších uživatelů bety. Zhruba za týden by měla být postupně uvolňována napříč mobilními trhy

Aktualizační balíček má velikost 215 MB a přináší poslední vlnu úprav a odladění chyb z poslední betaverze Nougatu. A, i když se původně spekulovalo o tom, že Samsung vydá aktualizační balíček rovnou s Androidem 7.1.1, aktuálně distribuovaný update povyšuje verzi systému „jen“ na Android 7.0. Pro veřejnost, jenž se bety neúčastnila, by měla být aktualizace vydána 17. ledna.

Zatím však nevíme, zdali bude ČR zahrnuta do první vlny, nebo si budeme muset na aktualizaci ještě několik týdnů počkat.

Via Sammobile

Diskuze (25) Další článek: HTC U Play: skleněný přírůstek do střední třídy

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Rána, Poslední betaverze, Vstřícný krok, Galaxy beta, Samsun, Android Nougat, Aktualizační balíček, Přednostní možnost, Český uživatel, Sam, Beta verze, Poslední beta, Test, Betaverze, #Android, Akt,