Samsung začne vyrábět vlastní snímače otisků prstů

Podle zpráv z Jižní Koreje se Samsung chystá na výrobu vlastní snímačů pro otisky prstů. K současně vyráběným mobilním komponentům, např. čipsetům, RAM modulům, flash pamětím a procesorům, by tak brzy měla přibýt další klíčová součástka.

Klepněte pro větší obrázek
V domovském tlačítku Galaxy S6 a S7 se skrývá snímač otisků prstů od Synaptics.

O výrobu se postará polovodičová divize Samsung LSI, která zřejmě již od loňského roku vyvíjí vlastní senzor. Korejci plánují vlastnoručně vyrobené snímače otisků integrovat v příštím roce do zařízení nižší a střední třídy, později (zřejmě až v roce 2018) by se měly objevit i u vlajkových modelů řady Galaxy S a Galaxy Note. V neposlední řadě Samsung počítá i s prodejem svých snímačů konkurenčním výrobcům smartphonů.

Via Etnews

Diskuze (8) Další článek: 11.11! Čína chystá obří nákupní svátek. Dá se opravdu ušetřit?

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Prst, Klíčová součást, Sam, Součástka, Samsun, Snímač otisků, Polovodičová divize, Samsung LSI, Mobilní komponent, Vyráběný mobil