Samsung začne brzy testovat prototypy skládacího smartphonu

Podle posledních zpráv z Jižní Koreje to vypadá, že Samsung v poslední době výrazně pokročil ve vývoji svého skládacího zařízení. Podle zdroje má Samsung hotový prototyp „Dual Screen“ zařízení, jehož dva displeje mohou být složeny k sobě a následně rozloženy v úhlu 180 stupňů. Mezi displejovými díly pak budou umístěny panty, v rozevřeném stavu se má celek podobat „otevřené knize“.

Samsung má objednány potřebné součástky, které v první polovině letošního roku umožní výrobu dvou až tří tisíc „zavíracích“ smartphonů. Poznatky z „Dual Screen“ smartphonů se následně uplatní u budoucího modelu Galaxy X. Ten má přijít s jedním displejem, který půjde, stejně jako zbytek těla telefonu, přehnout v polovině a složit. Displej pro Galaxy X má dodat divize Samsung Display, omezená várka prototypových zařízení by měla být k dispozici ještě koncem letošního roku.

Datum uvedení skládacích smartphonů a tabletů značky Samsung na trh je v tuto chvíli nejasný. Až používání prototypů může ukázat, zdali mají obdobná zařízení smysl, nebo skončí v propadlišti dějin.

Tip: Podívejte se, jak Samsung v Londýně představoval nejnovější Galaxy S8

Zdroj Theinvestor

Diskuze (13) Další článek: Jak šmírovat přes Google Mapy a jak se tomu bránit

Témata článku: Samsung, , , , , , Sklad, Dual screen, Budoucí model, X plus, Pro +, Cplus, TheInvestor, Sam, Test, Brzy, Nejnovější galaxy, Samsun, SMA, Hotový prototyp, Skládací zařízení, Datum uvedení, Folio