Samsung začíná v ČR prodávat nové hudební dokovací stanice

Samsung Galaxy S III, S II, Note, ale i konkureční Apple iPhone budete moci vložit do nových hudebních dokovacích stanic, které Samsung v těchto dnech začíná prodávat na českém trhu. My jsme měli možnost je poprvé vyzkoušet už v únoru na pražské konferenci Samsung Fórum 2012. Výhodou všech tří typů audiodoků je, že dokáží u podporovaných modelů telefonů streamovat hudbu pomocí Wi-Fi (AllShare u Samsungu, AirPlay u iPhonu a iPadu). Připojit můžete i další zařízení, těm poslouží dokovací základna pouze k dobíjení, hudbu bude nutné přehrát přes Bluetooth.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Stanice DA-E550 (vlevo) a DA-E651 (vpravo)

Nejnižší model stanice Samsung DA-E550 s reproduktory o výkonu 10 W je již v prodeji za cenu okolo 5 000 Kč. Prostřední typ Samsung DA-E651 má navíc USB vstup a reproduktory o výkonu 40 W. Jeho cena začíná na 6 500 Kč. Nejpokročilejší stanicí je Samsung DA-E750 s elektronkovým zesilovačem, dvojicí reproduktorů a subwooferem s celkovým výstupním výkonem 100 W. Tato sestava teprve vstoupí do obchodů během následujících týdnů a zájemce si bude muset připravit 16 tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek
Stanice DA-750

Reprosoustava DA-E750 je zároveň výrazným interiérovým doplňkem, kombinuje prvky klasického designu s dotekem luxusu. Dokonale leštěný povrch dřeva bude k dostání buď v mahagonové nebo v klavírní černé barvě, efektní zážitek bude při přehrávání zesílen žhnoucími elektronkami zesilovače uvnitř stanice. K dokovací stanici DA-E750 natočil Samsung i speciální reklamní spot. Hlavním aktérem je George Craig, mladý britský zpěvák a frontman skupiny One Night Only.

„K dosažení požadovaného účinku výbuchu čokolády na konci videa bylo použito více než 150 litrů belgické čokolády,“ říká David Vaculík, produktový manažer divize AV společnosti Samsung. „Samotnému finálnímu záběru předcházelo 10 dílčích pokusů a spolupracovalo se s předními světovými odborníky včetně belgických specialistů na exploze a francouzského týmu na vizuální efekty známým pod jménem NoBrain,“ dodává Vaculík.

Diskuze (3) Další článek: Telefónica O2: Kvartál bez dramat, 3G dosáhne k 76 % obyvatelstva

Témata článku: Samsung, , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Pro +, Stanice, Reprosoustava, STAN, George, Hlavní aktér, Nov, Výstupní výkon, Samsun, Sam, Dokovací stanice, Hud, Elektronka, Dok