Samsung začíná na českém trhu prodávat náramek Smart Charm

V minulosti jsme o něm hovořil jako Samsung Charm nebo Gear Charm, produkt se však dostává do prodeje pod označením Smart Charm. Řeč je o novém fitness trackeru od Samsungu, který se již začal prodávat na významných trzích po celém světě a jeho prodej se pomalu zahajuje i u nás. Samsung však vynechal dřívější obdélníkovou variantu a do prodeje uvedl jen základní, čtvercovou.

Samsung Smart Charm je nová generace chytrého náramku, který slouží k monitorování vašeho pohybu a také k evidenci notifikací. Hlavní výhodou (a pro někoho také nevýhodou) je absence displeje, díky čemuž vydrží náramek zhruba 14 dní na jedno nabití. Integrovaná baterie má kapacitu 17 mAh.

Klepněte pro větší obrázek
Podpůrná aplikace Charm by Samsung slouží jako prostředník mezi telefonem a náramkem. Podporovány jsou Samsungy s Androidem 4.4 a výše, které používají aplikaci S Health ve verzi 4.6 a výše

Náramek se k telefonu připojuje skrz podpůrnou aplikaci Charm by Samsung, která je ke stažení na Google Play. Jedna z hlavních funkcionalit je navázána na aplikaci S Health; náramek monitoruje počet kroků, denní ušlou vzdálenost i celkový objem spálených kalorií. Druhou funkcí náramku je upozornění na nové události. Pokud se objeví nová notifikace vámi nastaveného typu, náramek se po dobu deseti minut modře rozbliká. Další barvy jsou určeny pro stav hodinek, zelená značí plné nabití, blikající červená zase brzké vybití náramku.

Klepněte pro větší obrázek
Tři barevné varianty Samsung Smart Charm

Samsung začal Smart Charm prodávat v Jižní Koreji, Itálii, France a Rusku, v brzké době se jeho dostupnost rozšíří i do dalších zemí. Prodeje se však již postupně rozjíždějí i u nás, Charm se však začal prodávat v, pro pány ne až tak atraktivní, růžové. Brzy by však měla následovat bílá a černá barevná varianta. Cena náramku se v současné době pohybuje mezi 770 - 880 Kč.

Diskuze (8) Další článek: Chcete 500 MB dat za stovku? Poradíme, jak na to

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Integrovaná baterie, Náramek, Podpůrná aplikace, Pro +, Sam, Trh, Celkový objem, Samsun, SMA, Fitness tracker