Samsung Z3: první Tizen se slušným hardwarem a Super AMOLEDem

Samsung připravuje nástupce prvního Tizenu, modelu Z1, který byl prodáván pouze v některých asijských zemí. Původně měl nástupcem být smartphone označený jako Z2, ovšem reakce na jeho specifikace, které měly být podobné Z1čce, zřejmě zapříčinily to, že Samsung model úplně zrušil. Místo něj připravuje model Z3 (SM-Z300H), který bude osazený 5" Super AMOLED displej s rozlišením 1 280 × 720 pix.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung Z1 se ve druhé polovině letošního roku dočká podstatně vybavenějšího nástupce

Mimo displeje se výrazného vylepšení dočká i zbylý hardware. Telefon bude postaven na 1,3GHz čtyřjádru Spreadtrum SC7730S a na 1,5GB RAM. 8GB interní úložiště bude rozšiřitelné microSD kartami. Hlavní 8Mpix fotoaparát bude podporovat automatické zaostřování, v horších světelných podmínkách pomůže přisvětlovací LED dioda. Kamerka pro selfie bude pětimegapixelová. Samotné rozměry Z3 budou 141,5 × 70 × 9,5 mm, váha se očekává okolo 140 gramů. Telefon bude napájet 2 600mAh baterie, předpokládá se, že telefon bude mít hned dva sloty pro SIM karty.

Samsung Z3 by se měl na trhu objevit v průběhu druhé poloviny letošního roku. Doufáme, že Samsung jeho dostupnost rozšíří i do Evropy, při dobře stanovené cenové politice by Z3 mohl konkurovat Androidům nižší třídy. Právě to by měla být cílová skupina smartphonů s operačním systémem Tizen.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (6) Další článek: Lidské myšlenky je možné převést na text

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Z1, Samsung Z3, Cílová skupina, Zbylý hardware, Výrazné vylepšení, Super AMOLED, Slušný hardware, Šup, Super, Sup, Sam, AMOLED, Super +, Samsun