Samsung Z s Tizenem se převléknul do zlata [galerie]

Po zlaté barevné variantě Samsungu Galaxy S5 se zlatá barva dostala i na prvotinu s Tizenem. Fotografie zlaté barevné varianty Samsungu Z se objevily na portálu TizenExperts, Samsung tuto barevnou variantu prezentoval na vývojářském summitu Tizenu v Moskvě.

 

To ale zatím poslední pozitivní zpráva, protože Samsung odložil zahájení prodejů na neurčito. Zřejmě díky absenci klíčových aplikací na svém aplikačním obchodě Tizenstore, původně se totiž měl první smartphone s Tizenem začít v Rusku prodávat ve třetím čtvrtletí. Pro Samsung je důležité nejprve prodávat vybavený model, který by ukázal možnosti nového systému, ke kterému by později přidal levnější smartphony pro nenáročné uživatele.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Fotogalerie Samsungu Z s Tizenem (Zdroj: TizenExperts)

V současné době víme např. o modelu SM-Z130H, který má být cílen do spodních cenových pater, a protože je známo, že Tizen zvládne běžet i na zařízeních s 256 MB RAM, může právě tento model disponovat minimálními hardwarovými parametry. S nízkou cenou a slušným počtem aplikací by se, zejména na rozvojových trzích, mohl stát velmi žádaným smartphonem.

Klepněte pro větší obrázek
Do Indie byly začátkem června z Koreje zaslány testovací vzorky modelu SM-Z130. Mělo by se jednat o Tizen smartphone nižší třídy

Projekt Tizen však v současné době s odložením Samsungu Z nabírá další zpoždění. Pokud by odklady měly mít dlouhého trvání, může to znamenat i to, že Tizen skončí dříve, než vůbec oficiálně začal.

Zdroj: Tizenexperts, Sammobile

Diskuze (15) Další článek: PicturePhone: videofon, který předběhl dobu

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S5, Samsung Z, Samsun, Tizenem, Převlek, GAL, Sam, Hardwarový parametr, Pozitivní zpráva, Pře