Samsung vyvíjí nový 10nm Exynos. Maximální dosažený takt byl 4 GHz!

Samsung vyvíjí nový mobilní procesor, který by měl přinést výrazné vylepšení výkonu. Nový čipset nese označení Exynos 8895, je vyráběn 10nm procesorem a oproti současné generaci ( Exynos 8890, použit v řadě Galaxy S7) vyráběné 14nm technologií má nabídnout až o 30 procent větší výkon.

Klepněte pro větší obrázek
Podle čínské sociální sítě Weibo testuje polovodičová divize Samsungu nový procesor Exynos, který má zamávat se stávajícími výkony mobilních čipsetů

Testovací dávka čipsetů v laboratorních podmínkách dosahuje maximálního taktu pro jádra Cortex-A53 2,7 GHz, maximem pro různá „custom“ jádra jsou 4 GHz. Ovšem pro účely smartphonů Samsung zcela jistě použije nižší frekvenci. Na druhou stranu je zajímavé sledovat, že čipset může mít i do budoucna poměrně velký potenciál a škálovatelnost.

Podle zdroje má mít 4GHz Exynos 8895 stejný výkon jako Snapdragon 830 taktovaný na 3,6 GHz. Čipset od Samsungu by měl mít navíc i udržitelnou tepelnou účinnost, takže by nemělo docházet k přehřívání. Vše jsou ale samozřejmě pouze nepodložené spekulace, ke kterým se Samsung nijak nevyjádřil. Pokud ale vše půjde podle plánu, můžeme se nového Exynosu dočkat třeba již u Samsungu Galaxy S8.

Via Weibo

Diskuze (29) Další článek: Samsung vydal srpnovou aktualizaci zabezpečení. Jaké přináší opravy?

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsun, Stejný výkon, Maximální takt, Takt, Velký potenciál, Max Pro, DOS, Nov, GHz, Maximum, Výrazné vylepšení, Sam, Laboratorní podmínka, Účinnost