Samsung vysvětluje princip funkce Turbo Speed Technology na videu

Jak jsme vás již informovali, Samsung včera na Taiwanu představil nový model Galaxy J2 Pro. Tento smartphone se sice bude zřejmě prodávat pouze v Asii, ovšem i přesto je pro nás zajímavý. Samsung u něj totiž poprvé použil princip TST (Turbo Speed Technology), který by se mohl objevit i u dalších smartphonů nižší a střední třídy tohoto jihokorejského výrobce.

A protože v rámci tiskové zprávy k modelu Galaxy J2 Pro byla funkce TST zmíněna jen okrajově, přispěchal Samsung s dodatečným vysvětlením v podobě názorného videa, ve kterém se zaměřuje nad tím, jaké parametry ovlivňují výkon smartphonů. Z videa se tak dozvídáme, že v rámci systému Galaxy J2 Pro došlo ke zjednodušení základních systémových aplikací, několikastránková hlavní nabídka byla změněna do rolovacího seznamu, a nechybí ani integrované čistící nástroje.

Ty si sice může již nyní nainstalovat každý uživatel Androidu, ovšem tyto „cleanery“ dokáží čistit pouze ve vrstvě operačního systému, řešení od Samsungu je však přímo součástí systému, a umožňuje ukončit i systémové procesy v Kernelu. Poslední součástí funkce TST je přeuspořádání RAM, aby se do ní celkově vešlo více spuštěných aplikací.

Diskuze (7) Další článek: BlackBerry má druhý Android (a je to obrněný Alcatel)

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy J2, Samsung Galaxy J2 (2016), Samsung Galaxy J2 Pro (2016), F +, Funkce, Samsun, Speed, Turbo, Základní systém, Sam, Princip