Samsung vysvětluje detaily systému chlazení modelů řady Galaxy S7

Samsung v rámci své tiskové konference na únorovém veletrhu MWC v Barceloně vyzdvihl u nově představených modelů řady Galaxy S7 i „kapalinové chlazení“. A jak se později ukázalo, jihokorejský výrobce v telefonech použil tzv. „heatpipe“, které jsou běžně používaný u notebooků nebo chladičů počítačových sestav.

Po celé řadě odhalení v rámci „rozborek“ Samsungu Galaxy S7, které osvětlily celý systém chlazení, se až dnes objevilo oficiální vyjádření od výrobce. Ukázalo se, že heatpipe mají v průměru pouze 0,4 mm, což je na poměry smartphonů dosud nejmenší průměr vůbec. A jak celé řešení vlastně funguje?

Klepněte pro větší obrázek
Infografika od Samsungu, která odkrývá princip chlazení „es sedmiček“. Nechybí ani porovnání s loňskou generací Galaxy S6, které ukazuje, co mají vlastně modely řady Galaxy S7 navíc

Roztok s vodou v trubici absorbuje teplo produkované zařízením a mění se v páru, která je postupně rozptýlena do zbytku tepelné trubice. Součástka „thermal spreader“ teplo předává na periferie, pára se tím pádem zchladí zpět na vodu a celý proces se neustále opakuje. Samsung uvádí, že hardwarový princip chlazení je spojen i s celou řadu softwarových algoritmů, aby byly modely řady Galaxy S7 neustále chlazeny. Pokud vás zajímají další detaily, směřujete na stránky Samsungu.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (5) Další článek: Nová předplacenka O2: za 199 Kč měsíčně můžete prosurfovat 500 MB

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, GAL, Systém, Mode, Sam, Součástka, Chladič, Galaxy s