Samsung vydal prosincovou aktualizaci zabezpečení. Přinášíme seznam oprav

Samsung na svém blogu zabývajícím se bezpečnosti publikoval detaily k prosincové aktualizaci zabezpečení (SMR-DEC-2016). Jedná se tak v pořadí již o dvanáctý a zároveň poslední letošní update, který dodatečně řeší bezpečnost a opravuje chyby, které by mohly narušit integritu smartphonů od Samsungu. V rámci opravného balíčku opět najdeme záplaty od Googlu a také opravy od Samsungu, které se váží k systémové nadstavbě TouchWiz.

Klepněte pro větší obrázek
Detaily prosincové aktualizace zabezpečení od Samsungu

Aktualizační balík obsahu 81 oprav od Googlu a také 15 záplat od Samsungu. Týkají se zejména nízkoúrovňových záležitostí, tj. podtečení či přetečení zásobníků, obcházení výjimek v kódu nebo také omezení zobrazení notifikací na lockscreenu. Uživatel si však může přesné chování zamykací obrazovky upravit v nastavení. Kompletní přehled změn najdete na oficiálním blogu Samsungu.

Aktualizace se k vlajkovým modelům od Samsungu bude distribuovat postupně, a buď se vám nabídne samostatně, nebo součástí plánované firmwarové aktualizace na Android 7.0 Nougat. Dostupnost aktualizace zabezpečení však můžete zjistit i ručně, to přes nabídku Nastavení - O zařízení - Stáhnout aktualizace ručně.

Via Samsung Mobile Security

Váš názor Další článek: Android v prosinci: KitKat konečně ustoupil Marshmallow, roste i Nougat

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsun, Pro +, Přetečení, Seznam, Aktualizační balík, Mobil Security, Oficiální blog, Obcházení, Akt, Sam