Samsung v polovině dubna představí tablet se skenerem očí

O skeneru očí, jako o bezpečném prvku pro odemčení vašeho telefonu, se spekulovalo již loni před oficiálním představením Samsungu Galaxy S5. Skeneru očí jsme se však nedočkali ani u letošní vlajkové lodě Galaxy S6, Samsung však své snahy v této oblasti nijak nepřibrzdil, což půjde vidět již v polovině dubna.

Klepněte pro větší obrázek
Tabletu Samsungu s implementovaným skenerem očí se zatím říká „Milky Way Tablet“. Konečné produktové označení a další podrobnosti bychom o něm měli znát již v půlce dubna

Zdrojem informací je kalifornský SRI (Standford Research Institute), který na svých stránkách publikoval zprávu o tom, že od dnešního dne umožnil Samsungu využívat své řešení IOM (Iris On the Move), které budou použito v chystaných smartphonech a tabletech. Zamknutí telefonu a jeho opětovné odemčení pohledem bude nejprve dostupné u tabletu Galaxy Tab Pro 8.4 s vestavěným IOM modulem. A jak dokládá fotografie, byť s malým rozlišením, dočkáme se zřejmě nového tabletu Galaxy Tab Pro 8.4 2015 Edition. Při přímém porovnání má tablet upravenou část nad displejem, čidlo pro snímání očí je zřejmě umístěno v levém horním rohu přední strany.

Dřívější technologie pro snímání očí potřebovaly, abyste při skenování stáli nehnutě. Jak již napovídá název Iris On the Move (v překladu „Duhovka v pohybu“), bude možné snímat oči i při pohybu. Technologie IOM je současně využívána např. na letištích , u různých pracovních stanic či přístupových bodů, a je možné ji využívat venku i uvnitř budov. SRI se na svých stránkách zmiňuje, že nový tablet bude představen na konferenci ISC West 2015, která se uskuteční mezi 15. - 17. dubnem. Odhadujeme, že krátce předtím Samsung svůj nový tablet představí formou tiskové zprávy.

Diskuze (19) Další článek: HTC představuje Desire 526G. Za týden jde do prodeje

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 32GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 32GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 64GB LTE, Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab Pro 8.4,