Samsung v květnu představí kovovou variantu Galaxy S5 Prime

Již před několika měsíci se začaly objevovat spekulace ohledně dvou variant chystané vlajkové lodi Galaxy S5. Tu základní jsme měli možnost vidět na veletrhu MWC v Barceloně, jednalo se o variantu se Snapdragonem 801 a 1080p displejem. Na prémiovou si údajně ještě několik měsíců počkáme, má disponovat kovovými kryty, 1440p QHD displejem a novým procesorem Exynos Infinity, resp. Snapdragonem 805 (v závislosti na variantě). Proč nebyly obě verze představeny najednou? Samsung chce mít na mobilním poli poslední slovo a podle zdrojů si chce počkat na to, až HTC příští měsíc (25. března v New Yorku a Londýně) představí svou novou vlajkovou loď, a až poté na separátní tiskové akci jihokorejci představí svůj vylepšený model Galaxy S5.

V minulosti se spekulovalo, že novinka otevře produktovou řadu Galaxy F, nakonec to vypadá, že bude mít označení Galaxy S 5 Prime. Původní Galaxy S5 měla kódové označení „Project K“, prémiová verze se pak v kuloárech nazývá jako „Project F“. Představení prémiové verze Galaxy S5 se má odehrát na přelomu dubna a května a očekává se trochu výše nastavená cenová hladina. Základní verze Galaxy S5 by mohla být prodávána naopak s nižší cenou, než u předchůdců. V současnosti se však nejčastěji hovoří o částce 600 EUR, což je po přepočtu zhruba 16 500 Kč, to by znamenalo snížení ceny o 500 Kč oproti úvodní ceně Samsungu Galaxy S4. Předprodeje již zahájila spousta českých e-shopů, ceny se však dost nereálně vyšroubovaly až k dvaceti tisícům. Galaxy S5 si ale můžete nezávazně předobjednat na oficiálním e-shopu Samsungu.

Zdroj: Phonearena, etnews, samsunggalaxys5.nl

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.--> 

Diskuze (57) Další článek: Flir One: vylepšete si iPhone o termokameru [MWC]

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Var, Kovo, Prime, Cenová hladina, Samsun, Galaxy s, Sam, Setos, GAL, Pře, Eldar Murtazin, Yes,