Samsung USB 3.0 Flash Drive Duo: užitečná „flashka“ ke smartphonu

Samsung již zhruba čtvrt roku na trhu nabízí svůj flash disk s označením USB 3.0 Flash Drive Duo (MUF-32CB), ovšem až nyní jsme si jej poprvé vyzkoušeli v praxi. Jednoduše řešeno se jedná o oboustrannou „flasku“, která disponuje USB 3.0 konektorem na straně jedné a microUSB konektorem na straně druhé. První zmiňovaný je nechráněný, druhý je schován pod plastovou krytkou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Oboustranná „flashka“ od Samsungu se může připojit přímo k počítači nebo mobilu. V jednu chvíli může být aktivní pouze jedno připojení

Na flash disk tedy můžete nahrát data z počítače, připojit jej k mobilu a data vykopírovat. Případně jej můžete využít také pro zálohu dat z telefonu, např. fotek a videí, či jen pro rozšíření interní paměti, pokud dojde. Při vložení do telefonu (musí podporovat USB OTG) se otevře správce souborů s úložištěm USB Storage A, takže můžete s daty hned pracovat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Drobná flashka může být užitečným přídavkem ke smartphonu, zejména pro rychlý přenos souborů bez připojení kabelu nebo vytažení microSD karty

Rozměry samotné „flashky“ jsou 37 × 16 × 6 mm, hmotnost se pohybuje těsně nad pěti gramy. Flash disk jsme zapojili do portu USB 3.0, přenosové rychlosti se pohybovaly mezi 23 - 28 MB/s. Samozřejmě ale závisí i na počtu a velikosti přenášených souborů, teoretickým maximem je rychlost až 130 MB/s.

Klepněte pro větší obrázek
Po připojení flash disku se automaticky zobrazí správce souborů

Samsung svůj flash disk prodává ve třech kapacitách. 32GB verze vás vyjde na 500 Kč, 64GB pak stojí zhruba 900 Kč. Duo Flash disk se 128GB úložištěm je pak naceněn na necelé dva tisíce.

Diskuze (2) Další článek: Nové Lumie pokles nezvrátily. Microsoft prodal jen 4,5 mil. smartphonů

Témata článku: Samsung, , , Flashka, USB, F +, Duo, SMA, Samsung US, Drive, Rychlý přenos, Sam, Samsun