Samsung ukáže na veletrhu IFA designové koncepty pro tisk z mobilu

Veletrh IFA 2013 bude tradičně věnován spotřební elektronice. Kromě audio-video novinek pronikly v posledních letech do expozic veletržního areálu v Berlíně také mobilní telefony a příslušenství. Samsung letos na veletrhu ukáže mimo jiné i tři koncepty mobilních tiskáren, které jsou určeny primárně pro tisk z mobilu.

Tiskárna s názvem Wave, který si vypůjčila od zaniklé řady smartphonů s platformou Bada, vyniká stejně jako uvedené telefony jedinečným organickým designem. Na vrchní vyvýšené hraně nepravidelného válce najdeme dokovací konektor pro smartphone. Tím se telefon nejen dobíjí, ale po vložení z něj můžete rovnou tisknout bez jakéhokoli dalšího připojování.

Klepněte pro větší obrázek
Wave

Druhý koncept Indie sází na retro design. Zaoblená kompaktní tiskárna připomíná starý rozhlasový přijímač. Není to náhoda, protože koncept má zároveň fungovat jako reproduktor. Na vrchní straně opět nalezneme dok pro uložení smartphonu nebo tabletofonu. Jednoduše můžete tisknout, přehrávat hudbu a zároveň nabíjet.

Klepněte pro větší obrázek
Indie

One & One je v základu černobílá tiskárna, která ale dokáže vytvořit ještě další jednu barvu použitím žluté, tyrkysové nebo magenty. Zajímavé je také designové zpracování. Pravidelný kvádr se zaoblenými rohy obsahuje výklopné víčko, pod kterým jsou dvě výrazné a barevně odlišené kruhové plochy. Tato tiskárna bude s mobily komunikovat přes Wi-Fi Direct.

Klepněte pro větší obrázek
One & One
Diskuze (4) Další článek: Vodafone provede údržbu systémů, nepojedou samoobsluhy

Témata článku: Samsung, , , Retro design, Mobil, Druhý koncept, Koncept, Samsun, Veletrh, Pro +, Tisk, Sam, MOBI, Úkaz, Víčko, Děs, DESI, Pravidelný kvádr, Veletržní areál, Tis