Samsung ukáže na CES 2017 nové produkty z kreativní dílny C-Lab

Samsung i pro příští rok počítá s podporou programu C-Lab, do něhož jsou zapojeni zaměstnanci firmy, kteří přijdou se zajímavým nápadem. Pokud je vyhodnocen jako užitečný, Samsung svým zaměstnancům pomůže s jeho realizací, propagací (např. na mobilních veletrzích) a také pomůže k založení start-upů.

To je případ i dalšího tria laboratoře C-Lab, které bude Samsung vystavovat na lednovém veletrhu CES 2017 v Las Vegas. 

Tag+ je příslušenství, které budete moci najít u dětských stavebnic. Jedná se o malé tlačítko, které má čtyři funkce, a to na stisknutí a podržení tlačítka, či na zatřepání nebo „cinknutí“ dvou modelů. Tyto čtyři gesta mohou vést k tomu, aby se dětem na tabletu zobrazily návody ke stavbě základního modelu či výtvory jiných (např. z Lega). Děti se mohou přes internet spojit s jinými dětmi, které právě skládají stejnou stavebnici, a pokud se dotknou dva Tag+, otevřou se nové kombinace při skládání součástí. Děti si také své výtvory mohou jedním z gest nahrát na internet.

Ale od dětí zpět k dospělým. S-Skin je určeno pro podávání informací o vaší kůži. Celá řešení se skládá z IoT „skeneru“, nalepovacích „náplastí“ s NFC a z mobilní aplikace, ve které se centralizují veškerá nasbíraná data. A jaká? Třeba informace o melaninu (pigment), vlhkosti kůže či o různých zarudnutích. Náplasti můžete použít k na problematická místa, a samotný skener pak i na „léčbu“ LED světlem.

Třetím do party je překvapivě opět produkt zaměřený na péči o kůži. Lumini je zaměřený na vyhledávání možných budoucích kožních problémů a nedostatků. Jedná se o příslušenství, které je připojeno k telefonu přes Wi-Fi, a jeho hlavním cílem je pořízení snímku vaší tváře. Ta je následně v mobilní aplikaci analyzována a jsou vyhodnocena možná problematická místa, kde se mohou objevit pupínky, ucpané póry, vrásky, zarudnutí, apod.

Váš názor Další článek: Neobvyklý ovladač SPIN Remote: Na chytrou domácnost s gesty a LED diodami

Témata článku: Samsung, , , , Pro +, Kreativní díl, Mela, Hlavní cíl, Nov, Úkaz, Lab, Samsung Newsroom, Malé tlačítko, Výtvor, Sam, Zajímavý nápad, Náplast, Díl, Cink, Samsun