Samsung ukázal 13Mpix fotočip s OIS, bude uvnitř Galaxy S5

Posledním vlajkovým lodím Samsungu, modelům Galaxy S4 a Galaxy Note 3, scházela ve specifikacích optická stabilizace obrazu. Zamrzí to zejména u nového tabletofonu, protože Samsung s OIS (Optical Image Stabilization) začal pracovat již v průběhu roku a na veřejnost se tato informace dostala již v květnu. Konkurenční modely značek HTC a LG však optickou stabilizací již disponují, takže to zcela jistě bylo jedním z míst, kde chce Samsung nabrat ztracené kilometry.

Klepněte pro větší obrázek
Prototyp chystaného 13Mpix snímače s optickou stabilizací pro budoucí smartphony Samsungu

Již před nedávnem jsme vás informovali o nové zobrazovací technologii ISOCELL, která vylepší focení snímků za horších světelných podmínek. Právě v těchto intencích se ponese i chystaný 13Mpix s optickou stabilizací, která by měla pomoci s věčně rozostřenými snímky při nočním, podvečerním a interiérovém focení. Samotné rozměry čipu jsou 10,5 × 10,5 × 6 mm a mělo by se jednat o méně energeticky náročnou variantu ve srovnání se současně používanými čipy. Spolu s chystaným 16Mpix OIS čipem se pravděpodobně jednat o dvojici, která se objeví i vlajkových lodí v příštím roce, tedy u Galaxy S5 a u Galaxy Note 4. Fotografické čipy jsou v současné době v prototypové fázi, jejich masová výroba začne příští rok.

Zdroj: about.samsung.co.kr

Diskuze (10) Další článek: VietCall: ČR, Vietnam a Čína od 1,60 Kč/min.

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy s, F +, Sam, Samsun, Foto, Samsung Galaxy, Galaxy s, Úkaz, GAL