Samsung si patentoval hodinky s projektorem. Promítat budou na ruku

Zajímavý patent byl před několika dny publikován americkým patentovým úřadem. Podepsal se pod něj Samsung a je určen pro budoucí využití chytrých hodinek. Ty totiž již od prvních generací bojují s tím, jak uspořádat obsah na tak malém displeji. Ten je ovšem v úzkých, protože s větším displejem by narostlo i tělo hodinek, a na zápěstí nikdo nechce mít velké a těžké zařízení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Představa Samsungu nad možným využitím projektoru v hodinkách

Řešením může být zmiňovaný patent od Samsungu (byl podán 3. listopadu 2014), který k hodinkám přidává možnost projekce obrazu. Patent se zmiňuje o virtuálním uživatelském rozhraní, které se projektuje z pravého a levého boku hodinek na vaši ruku. To pak ovládáte dotyky druhou roku, na stejném principu, jak funguje např. laserová klávesnice.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Projekce má fungovat v různém natočení hodinek, symboly nakreslené v rámci projekčního pole mohou sloužit jako zkratky k aplikacím

Patent ukazuje, že jihokorejci nemysleli jen na prosté zrcadlení obrazu z displeje do projektoru, ale také na jeho vzájemné doplnění. Při prohlížení mapy na hodinkách se mohou podrobnosti o bodech zájmu zobrazovat v rámci projekce. Ta přitom nemá zaznamenávat jen dotyky prstu na prvky uživatelského rozhraní, ale má také zvládnout detekovat různé nakreslené symboly, které mohou sloužit jako zkratky k aplikacím.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Promítat hodinkami nakonec nemusíte jen na ruku, ale také na různé objekty nebo na stěnu

Stejně jako u dříve publikovaných patentů, je i u tohoto malá šance na to, že se dostane do komerčních zařízení, ovšem datum publikace začátkem května po jedno a půl ročním utajení může mít svůj smysl. Šance, že budou nové hodinky Gear S3 osazeny projektorem, je však podle nás velmi malá. Patent vidíme spíše jako náhled do možné budoucnosti.

Via Phandroid

Diskuze (4) Další článek: Čtečku otisků bude podporovat také platforma Windows 10 Mobile

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsun, Projekce, Pro +, Patentový úřad, Komerční zařízení, Sam, SOG, Projekt, Hod, Projektor, Publikace, Bod zájmu, Zajímavý patent