Samsung se zaměří i na levné modely, aby se vrátil na špici

Agentura Gartner začátkem března publikovala zprávu, podle které Samsung za poslední čtvrtletí uplynulého roku přenechal pozici lídra mobilního trhu Applu. Samsung se letos bude snažit ztracenou pozici dobýt zpět, zejména díky novým materiálům a novému designu, který jsme měli možnost spatřit u nedávno představených Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge.

Stejnou měrou jako na modely vyšší třídy se však Samsung chce letos zaměřit i na modely nižší třídy. Klíčem k úspěchu zde má být zejména model Galaxy J1, který se již začal prodávat v Holandsku a Německu, přičemž k nám by se měl dostat v průběhu dubna. Samsung bude současné klást důraz na modely řady Galaxy A a Galaxy E, ta se k nám však oficiální cestou nedostane a zůstane „exkluzivně“ pouze v Asii.

Analytici předpovídají, že tímto krokem chce Samsung získat zpět ztracený podíl na trhu. Ve vyšším segmentu jihokorejský výrobce soupeří zejména s Apple, v oblasti levnějších přístrojů dýchá Samsungu na záda skupina indických a čínských výrobců, kteří útočí zejména cenově zajímavými modely. V samotné Indii je však podle analytiků v segmentu low-end modelů obrovský potenciál, nasycenost smartphony je na tomto trhu pouze třicetiprocentní. Společnost Strategy Analytics navíc předpovídá, že celosvětové prodeje telefonů nižší a střední třídy v roce 2016 překonají více než dvakrát prodeje telefonů vyšší třídy. Hovoříme zde o, v budoucnu prodaných, 107 milionech smartphonů nižší a střední třídy, z čehož si každý výrobce bude chtít ukousnout co největší podíl.

Zdroj: Koreaherald

Diskuze (17) Další článek: T-Mobile úspěšně otestoval technologii 4×4 MIMO na LTE 800 MHz

Témata článku: Apple, Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy J1, Samsung Galaxy J1 (2016), Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsun, Sam, Obrovský potenciál, Mode, Úplný základ, Model, Zajímavý model, Záměr