Samsung se vyjádřil k Region Locku, ovlivní modely s Androidem 4.3

O Region Locku jsme vás na SamsungManii již informovali. Zjednodušeně se jedná o blokování SIM kart jiného regionu, než ze kterého zařízení pochází. Původně nevinná a obyčejná cedulka na základním balení Galaxy Note 3 v médiích rozpoutala diskusi i rozhořčené reakce kupujících, zejména na globálních portálech a aukčních webech. Před několika dny se k celé záležitosti okolo Region Locku konečně vyjádřil samotný Samsung.

Klepněte pro větší obrázek
Nálepka na krabici evropské verze Galaxy Note 3 způsobila velké pozdvižení. Samsung začal kvůli šedému dovozu mezi kontinenty své smartphony znovu blokovat, setkal se však s velkou vlnou kritiky

Podle dokumentu pocházejícího z německé pobočky Samsungu, je vysvětlení Region Locku stále stejné. Pokud koupíte mobilní zařízení v Evropě, první SIM karta v zařízení musí být od operátora ze stejného regionu. Jakmile s ní provedete pětiminutové volání, Region Lock se deaktivuje. V případě, že do zařízení jako první vložíte SIM z jiného regionu, zařízení se zablokuje a budete muset vyhledat autorizovaný servis Samsungu pro odblokování. Ono pětiminutové volání k odblokování však v současné verzi systému řadě uživatelům nefunguje, Region Lock je tak kontrolován při každém zapnutí. Samsung však tvrdí, že jej v poslední době aktualizacemi upravil, takže má fungovat tak, jak původně měl.

Zprávou, která nás moc netěší, je to, že Region Lock se implementuje společně s Androidem 4.3 i do starších smartphonů Samsungu. V současné době je již součástí Galaxy S4, zanedlouho jej dostane Galaxy S III, Note II, S4 Mini. Region Lock tedy bude situaci komplikovat i do budoucna, z oficiálního vyjádření ale již konečně víme, jak se věci mají.

Oživeno 19.11. 9:40:

V reakci na diskusi pod článkem doplňujeme bleskovku o několik základních údajů. Zařízení koupená v rámci Evropy mimo ČR nejsou Region Lockem ovlivněna (tj. známo jako „šedý dovoz“), protože pod region Evropa spadají tyto státy:

Rakousko, Belgie, Bulharsko, Kypr, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Maďarsko, Island, Irsko, Itálie, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Litva, Lucembursko, Malta, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko , Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie, Švýcarsko, Chorvatsko, Albánie, Andorra, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Makedonie, Moldavsko, Monako, Černá Hora, San Marino, Srbsko a Vatikán.

Zdroj: Amazon

Diskuze (35) Další článek: Samsung pozastavuje updaty Galaxy S III, soustředí se na opravy

Témata článku: Samsung, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Malta, Šedý dovoz, Bělorusko, Makedonie, Moldavsko, Autorizovaný servis, #Android, Srbsko, Region, Mode, Marino, LOC, Monako, Sam, Samsun,