Samsung rozšiřuje řadu Galaxy J i do segmentu tabletů

Zatímco v oblasti smartphonů letos Samsung již prodává druhou generaci modelů řady Galaxy J (testovali jsme již letošní verzi Galaxy J7), v oblasti tabletů s ní nepočítal. Tedy alespoň doposud, jihokorejci totiž včera na Taiwanu představili nový tablet Galaxy Tab J, který cílí na ty nejméně náročné uživatele.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Tab J ve zlaté  barevné variantě

Jedná se tablet o rozměrech 109 × 187 × 9 mm a s hmotností 289 gramů. Tablet je osazen 7" PLS displejem, jehož rozlišení činí 1 280 × 800 pix, a běží na neznámém čtyřjádru o taktu 1,5 GHz. Operační paměť je 1,5GB, u nižší třídy již ani nepřekvapí malá, pouze 8GB, interní paměť. Alespoň, že zůstal zachován slot pro microSD karty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Tab J se bude nabízet i v základní bílé

Hlavní fotoaparát je osmimegapixelový (f/1.9), pro selfie je určena 2Mpix kamerka nad displejem. Z pohledu konektivity nechybí Wi-Fi ani Bluetooth 4.0, z běžné softwarové nabídky vyčnívá snad jen FM rádio. Tablet se na Taiwanu začne prodávat již v průběhu srpna, evropská dostupnost je však v tuto chvíli málo pravděpodobná.

Via Gsmarena

Váš názor Další článek: Pražský soud podpořil Uber, ale ohrožení rozhodně nekončí

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy J7, Samsung Galaxy J7 (2016), Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab J, Tab, Segment, Neznámé čtyřjádru, Tuna, Galaxy J, Sam, Samsun, GAL,