Samsung připravuje odolný S6 Active, Snapdragon 810 je ze hry

Samsung na veletrhu MWC v Barceloně představení základní Galaxy S6, ke kterému můžeme ještě připočítat variantu s dvojitě zahnutým displejem, kterou zatím pracovně označujeme jako Galaxy S6 Edge. Podle posledních zpráv však ani jeden z těchto modelů nebude voděodolný. Nebude se tak opakovat situace z loňského roku, kdy byl celoplastový Galaxy S5 vybaven záslepkami konektorů a vodě nepropustnou membránou na vnitřní straně zadního krytu, což zaručovala odolnost dle normy IP67.

Letošní generace vlajkového modelu Samsungu se tak vrací ještě o jeden rok zpátky (podobnost se samostatným S4 Active), takže bude separátně představena odolná varianta, která bude označena jako Galaxy S6 Active. Její oznámení se pravděpodobně neodehraje přímo v Barceloně ale s několikaměsíčním odsupem někdy v průběhu letošního roku. Agentura Bloomgerg dále informuje o tom, že Samsung v prototypech S6 testoval chipset Snapdagob 810, protože se však přehřívala i druhá „upravená“ verze procesoru, rozhodl se, že Snapdragon varianta vůbec nepůjde do výroby. Samsung tak dá v případě letošní vlajkové lodi přednost čipsetům Exynos vlastní výroby.

Klepněte pro větší obrázek
Smartphony řady Galaxy S6 by podle posledních informací měly být osazeny výhradně osmijádrovým Exynosem 7 (7420)

Ty byly doposud integrovány pouze do vybraných modelů, ovšem nevedly si vůbec špatně. Důkazem může být i Galaxy Alpha osazená osmijádrovým Exynosem 5430, která je třetím nejlépe hodnoceným smartphonem v Antutu. Ovšem až integrace do Galaxy S6 ukáže, jak si stojí čipsety Exynos ve srovnání s konkurencí, tedy zejména nejvýše postavený model, 64bitový Exynos 7420, který je vyroben 14nm technologií.

Zdroj: Sammobile, Bloomberg

Diskuze (17) Další článek: O2 pozastavilo distribuci NFC SIM karet. Chystá nové s LTE

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Sam, Active, Odolná varianta, Upravená verze, Postavený model