Samsung připravuje Galaxy Grand Prime Value Edition

Samsung letos sice nabíhá na systém nového značení, z minulosti si ale nese dobíhající břímě v podobě dlouhých názvu nepatrně vylepšených modelů. Po nedávném Samsungu Galaxy Grand Prime Neo Plus Duos zde máme model Samsung Galaxy Grand Prime Value Edition. První informace o tomto smartphonu s produktovým označením SM-G531F publikovala německá stránka WinFuture.

Samsung Galaxy Grand Prime
rozměry a hmotnost: 145 × 72 × 8,6 mm, 156 g
displej: 5,0", kapacitní TFT LCD, 540 × 960, 220 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1 GB, baterie: 2 600 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 410 (4× Cortex-A53, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.4 (Kitkat)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
31 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Oproti základnímu modelu Galaxy Grand Prime, který byl postaven na čtyřjádrovém 64bitovém Snapdragonu 410, běží Value Edition na 64bit čtyřjádro Marvell PXA1908. Grafický čip Adreno 306 byl tedy logicky nahrazen grafikou Vivante GC7000. RAM zůstává při starém, tedy na hodnotě 1 GB. Mezi druhou, a současně poslední, novinku můžeme počítat přítomnost Androidu 5.0 Lollipop již od zakoupení. Základní model stále zůstává na Androidu KitKat, přičemž nebyly zveřejněny žádné plány na jeho budoucí aktualizaci.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Černá, bílá a zlatá barevná varianta chystaného Galaxy Grand Prime Value Edition

Displej, zbylý hardware a možnosti konektivity zůstávají při starém, stejně jako základní barevné varianty - černá a bílá. Grand Prime Value Edition k nim ještě navíc přidává zlatou barevnou variantu. Pokud vás zajímá, jak základní Grand Prime dopadl v redakčním testování, můžete si přečíst naši recenzi. Cena Grand Prime Value Edition by se měla pohybovat okolo 200 EUR (v přepočtu 5 400 Kč), což je o něco vyšší cena, než za kterou se v současné době prodává základní Grand Prime. Pokud by se cena telefonu potvrdila, telefon by byl v portfoliu Samsungu téměř zbytečný. Pokud by ale byla cena telefonu nižší, než u Galaxy Grand Prime, mohl by si nový model najít svou cílovou skupinu.

Diskuze (14) Další článek: Tak se dělá byznys. Foodography, talíře na focení jídla

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Grand, Samsung Galaxy Grand Prime, Grand, Redakční testování, Samsun, Edition, EDI, GAL, Zbylý hardware, Prime, Sam, Vylepšený model,