Samsung připravuje dvojici brýlí pro virtuální realitu. Dočkáme se příští rok

Na včerejším Virtual Reality Summitu v San Diegu byly odhaleny plány Samsungu na příští rok vzhledem k virtuální realitě. Víceprezident Samsung Electronics, Dr. Sung-Hoon Hong zde oznámil, že příští rok jihokorejci na trh uvedou hned dvojici nových brýlí pro prohlížení virtuálního obsahu.

Klepněte pro větší obrázek
Víceprezident Samsung Electronics, Dr. Sung-Hoon Hong

První z připravovaných modelů jsou VR brýle označované jako „Gear VR 2“, a podle víceprezidenta Samsung mají být oficiálně představeny již velmi brzy. Druhým produktem pro virtuální realitu mají být brýle, které mají přímo konkurovat současným Microsoft Hololens či řešením od společnosti Magic Leap. S ní by Samsung mohl navíc již brzy navázat hlubší spolupráci.

Klepněte pro větší obrázek
Čtyři úrovně rozšířené reality podle Samsungu. Jihokorejci v současné době cílí na vstup do třetí úrovně

Víceprezident Samsungu se dále zaměřil na rozšířenou realitu, kterou lze podle něj rozdělit do čtyř úrovní. V současné době se v komerčním segmentu používá druhá úroveň a jako příklad byl dán titul „PocketMon Go“. Asi si není třeba nalhávat, že záměna písmen v označení populární moderní hry proběhla jen nevědomky.

 

Samsung se podle jeho slot snaží brzy dosáhnout třetí úrovně pro rozšířenou realitu, což v by případě „PocketMon Go“ znamenalo nalézt pokémona Pichachu až tehdy, když v rámci rozšířené reality rozhrnete listy na stromě. A na závěr dodal: „Hologramová technologie Samsungu je skutečně, skutečně realistická. Vypadá opravdu neodolatelně.“

Via Wearablezone

Váš názor Další článek: Účtovat službu po částech je podvod. Eurosoud trestal v Dánsku, ale dělo se to i u nás

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S8, Real, Záměna, Samsun, Pocket Go, Příští rok, Microsoft HoloLens, Vir, Pro +, Sam, Virtuální obsah, Rok