Samsung představil véčko s bezdrátovým dobíjením a snímačem otisků

Samsung včera představil nové véčko Leader 8, které je určeno pouze pro Čínu. Ovšem nečekejte žádný obyčejný „plasťák“ za pár stovek, nové véčko je plnohodnotným smartphonem se dvěma displeji, bezdrátovým dobíjením a se snímačem otisků prstů.

Novinka má modelové označení SM-G9298, jedná se o véčko vyrobené z hliníku, které má vnitřní i vnější displej typu Super AMOLED s Full HD rozlišením a úhlopříčkou 4,2 palce. Vnější displej pracuje i v režimu Always On, takže na něm vždy vidíte základní stavové informace. Smartphone pohání Snapdragon 821 a 4GB RAM, interní paměť bude mít kapacitu 64 GB, půjde ji však rozšířit microSD kartami.

Hlavní fotoaparát na zadní straně (f/1.7) má rozlišení 12 Mpx, vedle něj je umístěn snímač srdečního tepu a čtečka otisků prstů. Selfie kamerka nad displejem bude pětimegapixelová (f/1.9). Rozměry véčka jsou 130 × 63 × 16 mm, má ale poněkud vyšší hmotnost - 235 gramů. O napájení se stará 2 300mAh akumulátor, který podporuje i bezdrátové dobíjení.

Véčko běží na Androidu Nougat, jehož součástí je i Samsung Pay nebo Soukromá složka. Hlasový asistent Bixby se do véčka nedostal, véčko však má alespoň uživatelsky konfigurovatelné tlačítko. Uvítali byste podobný model v prodeji i u nás, nebo je pro vás kapitola véček již definitivně uzavřena?

„Pštrosí“ reklama od Samsungu, která získala již několik ocenění:

Zdroj Samsung China

Diskuze (7) Další článek: Teslu Model 3 odemknete i nastartujete smartphonem. Co když se vybije?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Galaxy Fold, Modelové označení, Samsung China, Dobíjení, Samsun, Pře, Vnější displej, Hlavní fotoaparát, Podobný model, Interní paměť, Plnohodnotný smartphone, Sam, Srdeční tep, Otisk, Snímač otisků, Soukromá složka, Karta MicroSD,