Samsung představil odolný Galaxy Xcover 4 se čtyřjádrem a HD displejem

Samsung představil odolný smartphone Galaxy Xcover 4. Jedná se o nástupce Xcover 3, který jsme otestovali v srpnu 2015. Novinka zůstává u zvýšené odolnosti, displej má vyšší rozlišení a myslelo se i na výkonnější hardware.

Galaxy Xcover 4 má na čelní straně 5" TFT LCD displej s rozlišením 1 280 × 720 pix, pod ním jsou umístěny hlavní ovladače v ryze tlačítkové podobě. Pogumované boky jsou zvrásněné a najdeme na nich běžné ovladače. Výjimku tvoří jen aktivní tlačítko Xcover nad regulátory hlasitosti.

Nad displejem se nachází 5Mpix kamerka pro selfie, hlavní fotoaparát má rozlišení 13 Mpix. Po sejmutí zadní skořápky se zpřístupní baterie o kapacitě 2 800 mAh. Telefon váží 172 gramů a disponuje odolnostními standardy IP68 a MIL-STD 810G, takže za stanovených podmínek odolá vodě, prachu, výkyvům teplot, nárazům a vibracím.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Xcover 4 bude mít 13Mpix fotoaparát (F1.9), přisvětlovací diodu a 5Mpix selfie kamerku

Xcover 4 běží na čtyjádru o taktu 1,4 GHz, operační paměť je 2GB. Interní 16GB úložiště půjde rozšířit microSD kartami. V rámci konektivity nebude chybět NFC ani LTE, smartphone poběží rovnou na Androidu 7.0 Nougat s grafickou nadstavbou TouchWiz. 

Oproti Xcoveru 3 jsme se tedy dočkali podstatného vylepšení v oblasti, displeje, výkonu a paměti. Čtvrtá generace Galaxy Xcoveru se na trhy v Evropě dostane v průběhu dubna. Cena byla v Německu stanovena na 259 EUR, což odpovídá částce 6 999 Kč.

Diskuze (6) Další článek: Už žádné zapínání Wi-Fi hotspotu. Google představil Instant Tethering

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Xcover 3, Samsung Galaxy Xcover 4, Čtvrtá generace, Galaxy x, GAL, Sam, Chybět NFC, Xcover, HD displej, HD +, Výkyv, TFT LCD,