Samsung představil nové fotočipy. Oba by se mohly objevit již u Galaxy S9 a S9+

Samsung včera představil nové fotočipy pod značkou ISOCELL, které by se mohly objevit u smartphonů Galaxy S9 a Galaxy S9+. První zmiňovaný snímač by se mohl uchytit na zadní straně obou připravovaných novinek, druhý snímač by zase mohl zaujmout pozici nad displejem.

Oba nové snímače jsou určeny pro tenké smartphony, ze kterých nebude fotoaparát s optikou nijak vyčnívat. Fotočip ISOCELL Fast 2L9 nabídne maximální rozlišení 12 Mpix a ultrarychlý autofocus, ovšem velikost jednotlivých pixelů se u něj zmenšila z 1,4 na 1,28 μm. Díky technologii Dual Pixel je u snímače možné rozmazání pozadí u pořízených fotografií, a to bez nutnosti použití dvou snímačů. Stejný přístup používají např. nové Pixely 2 od Googlu.

Základní dělení fotočipů ISOCELL:

  • ISOCELL Bright - snímače, které dokáží pořizovat snímky s menší úrovní šumu za horšího osvětlení
  • ISOCELL Fast - snímač mají rychlý autofocus na objekty v pohybu a to i v horších světelných podmínkách
  • ISOCELL Slim - tyto snímače mají nejmenší velikost jednotlivých pixelů na trhu (0,9 - 1 μm), jsou určeny pro integraci do tenkých smartphonů a tabletů
  • ISOCELL Dual - uspořádání duální fotoaparátu ve volitelné kombinaci

Fotočip ISOCELL Slim 2X7 je pak vůbec prvním obrazovým snímačem, který disponuje pixely menšími než jeden mikrometr (přesněji 0,9 μm). Z hardwaru vyplývající horší výsledky při focení ve špatných světelných podmínkách vyrovnává Samsung vylepšenou technologií DTI (Deep Trench Isolation). A díky technologii Tetracell (čtyři malé pixely se chovají jako jeden za účelem zvýšení citlivosti) má snímač na dostatečném světle pořizovat velmi detailní snímky. Tento snímač má maximální rozlišení 24 Mpix a půjde jej integrovat i do velmi tenkých smartphonů.

Kdy má smysl duální fotoaparát v mobilu?

Diskuze (2) Další článek: Další Asusy z Říma jdou do prodeje. Zenfone 4 Max ve dvou velikostech a s velkou baterií

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Nový snímač, Maximální rozlišení, Snímač, Isocell fast, Dual pixel, F +, Jednotlivý pixel, Nový pixel, Pře, Zadní strana, Dostatečné světlo, Samsun, Samsung Galaxy, Rychlý autofocus, Připravovaná novinka, Objev,