Samsung představil 128GB microSD kartu. Je rychlá a odolná

Jihokorejský Samsung v uplynulých dnech představil novou 128GB microSD kartu řady Pro Plus, která se soustředí jen na ty nejrychlejší a nejodolnější paměťové karty, které umí Samsung vyrobit.

Klepněte pro větší obrázek
Nově představená microSD karta řady Samsung Pro Plus

Nová karta se nese v duchu, v květnu představených, 32 a 64GB microSD, označení Pro Plus pak znamená rychlost čtení až 95 MB/s (UHS-I Speed Class 3) a maximální rychlost zápisu až 90 MB/s (Class 10). Výrobce, vcelku logicky, udává, že tato karta bude vhodná zejména do chytrých smartphonů a fotoaparátů, které mají možnost natáčet 4K video.

Zajímavé jsou však i statistiky odolnosti. 128GB Pro Plus microSD karta je osazena řešením Samsung 4-proof, které zahrnuje odolnost vůči vodě (IPX7), teplotě (karta bude pracovat v rozmezí teplot -25 až 85 °C, a k uchování dat dojde při teplotách -40 až 85 °C), rentgenu a magnetickému poli (karta přestojí úroveň až 15 000 Gauss).

Přesná dostupnost ani cena nové karty zatím nebyly oznámeny, karta by se však měla začít prodávat v 50 zemích po celém světě. Podle zdroje by se měla cena vyšplhat až k 200 USD (cca 5 000 Kč), a pokud se potvrdí, po kartě sáhnou zřejmě jen ti, kteří budou potřebovat její zvýšenou odolnost v nehostinných prostředích.

Via Phonearena

Diskuze (16) Další článek: Samsung jako výrobce klavírů. V Londýně postavil piáno z Galaxy Tabů S2

Témata článku: Samsung, , , , Karta, Proof, Rychlá, Micro, Nová karta, Gauss, Pře, Microsd karta, UHS-I, Karta MicroSD, Přesná dostupnost, Sam, Microsd kart, Samsun, Mic, UHS