Samsung označuje ohebné displeje slůvkem YOUM

Samsung v předešlých dnech vyplnil registrační značku pro označení YOUM a upravil webové stránky, které při referenci na ohebné AMOLED displeje využívají právě označení YOUM. Samsung také zaregistroval termíny WAMOLED, FAMOLED, PAMOLED a TAMOLED, což s největší pravděpodobností budou nejnovější typy AMOLED displejů, které budou vyráběné dceřinou společností Samsung Display. Ta se před několika týdny oddělila od Samsungu a bude se starat o dodávky displejů různým divizím Samsungu i konkurenčním výrobcům. K dispozici má pět závodů a dvacet tisíc zaměstnanců.

Samotný YOUM displej pak má ambice dostat se i do mobilních zařízení. Jeho součástky neobsahují žádné sklo, mezi jednotlivé vrstvy patří tenký TFT film, organická vrstva, těsnící film a polarizér. Samsung označuje nový displej ve srovnání se současnými technologiemi jako „tenčí, osvětlenější a nerozbitný“. Zatím to vypadá na samá slova chvály, přesto věřím, že bychom se mohli v dohledné době dočkat prvních reálných vlaštovek na poli mobilních zařízení s ohebnými displeji a tedy bychom si tato označení mohli ověřit i v reálu. Naproti tomu stojí 3D zobrazovače, u kterých Samsung v souvislosti s mobilními zařízeními zatím nevidí žádnou budoucnost.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Srovnání YOUM displeje s konvenčními technologiemi - LCD a OLED.

Vidíte v ohebných displejů další vývojovou etapu displejů mobilních zařízení? Bude při jejich velkoplošném nasazení následovat změna trendu, nebo se to bude jedna z mnoha inovací, která se na trhu neuchytí? Podělte se o váš názor v diskusi pod článkem.

Zdroj: Phonearena.com, Sammyhub.com

Diskuze (6) Další článek: Tablet od Googlu možná již v červenci a za nižší cenu

Témata článku: Samsung, , Konvenční technologie, ? Displej, Displej, Sam, Samsun